iPhone 15 Pro Max: Apple'ın cepleri yakacak yeni canavarı

iPhone 15 Pro Max: Apple'ın cepleri yakacak yeni canavarı

Apple'ın eylülde duyuracağı iPhone 15 Pro Max'in önceki modelden daha pahalı olacağı tahmin ediliyor.

A+A-

Hong Kong merkezli yatırım şirketi Haitong International Securities'de teknoloji analisti olan Jeff Pu'ya göre Apple'ın yeni nesil iPhone 15 Pro Max modeli muhtemelen bir önceki Pro Max modelinden daha pahalı olacak.

Son araştırma notunda Pu, Apple'ın yaklaşmakta olan iki Pro modelinden daha büyük olanının, mevcut iPhone 14 Pro Max'in 1.099 dolarlık başlangıç fiyatından daha yüksek bir fiyat artışı göreceğini öngördü. Pu daha önce iPhone 15 Pro modelleri için fiyat artışları önermişti, ancak Pro Max'in daha pahalı olacağını ilk kez dile getirdi.

Pu bunun nedenini belirtmiyor, ancak daha büyük bir pil ve ekranın yanı sıra, iPhone 15 Pro Max'in 6.1 inçlik iPhone 15 Pro'ya kıyasla önemli bir farka sahip olması bekleniyor: periskop lens. Her iki Pro modeli de üç kamera dizisinin bir parçası olarak telefoto lens teknolojisini içerecek, ancak iPhone 15 Pro Max'in, iPhone 14 Pro modellerindeki 3x zoom'a kıyasla kayda değer bir gelişme olan 5x ila 6x optik zoom'u mümkün kılacak özel bir periskop lense sahip olması muhtemel.

Periskop lens sistemi genellikle fotoğraf çekmek için birincil lens kullanıyor ve açılı bir ayna ya da prizma ışığı 90 derece yansıtarak görüntü sensörüne gönderen ikinci bir lense yönlendiriyor. Görüntü sensörü ve ikincil lens, odak uzaklığını artırmak için akıllı telefonun içinde yanlara doğru konumlandırılırken bu da değerli bir yüzey alanı kaplıyor.

Pu, son notunda ayrıca iPhone 15 serisinin Ağustos ayında seri üretime girmesini beklediğini ve bunun Apple'ın iPhone serisinin Eylül ayında duyurulduğu önceki yıllarla uyumlu olacağını söyledi. Pu, Apple'ın 2023'ün ikinci yarısı için yaklaşık 84 milyon adet seri üretim yapacağına ve iki Pro modelinin lansmandan sonraki ilk birkaç ay içinde serideki en popüler cihazlar olacağına inanıyor.

Dört iPhone 15 modelinin de USB-C bağlantı noktası, Dinamik Ada ve biraz daha kavisli bir çerçeveye sahip olacağı söylenirken, Pro modelleri için 12 ek özellik ve değişiklik söylentileri var.

İlgili Haberler