Apple iPhone'larda yüklü Google Haritalar'da büyük değişiklik

Apple iPhone'larda yüklü Google Haritalar'da büyük değişiklik

Google Haritalar, iPhone'da seyahat planlamak için yapay zeka destekli özellikleri kullanıma sunuyor.

A+A-

Google Maps, iOS kullanıcılarının seyahat planlama sürecini kolaylaştırmak ve rotalarını varmadan önce görebilmelerini sağlamak için birçok yeni yapay zeka özelliği ekliyor.

iPhone'da Apple Maps zaten yüklü olabilir, ancak Google Maps kişinin Google hesabı ve ekosistemiyle entegre olan güçlü bir alternatif. Google, sosyal yönler veya seyahat planlama gibi entegre deneyimler gibi daha geniş bir özellik yelpazesine odaklanma eğiliminde, bu nedenle birçok harita kullanıcısı için ortak bir tercih.

Google Maps'in yeni bir özelliği önümüzdeki aylarda Kanada, Fransa, Almanya ve ABD'nin de aralarında bulunduğu 12 ülkede kullanıma sunulacak. Yapay zeka destekli bu özellik, seyahat planlamasını daha kolay hale getirmeyi, sürdürülebilir seçimleri teşvik etmeyi ve hızlı aktivite desteği sağlamayı amaçlayan rotalar için Sürükleyici Görünüm olarak adlandırılıyor.

2023'ün başlarında Google'ın I/O etkinliğinde duyurulan özellik, kullanıcılar ister araba kullanıyor, ister yürüyor veya bisiklete biniyor olsun, bir yolculuğu önizlemek için tamamen yeni bir yol sunuyor.

Rotalar için Sürükleyici Görünüm

Google'ın açıkladığı gibi, San Francisco'daki Güzel Sanatlar Sarayı'na sahil boyunca bisikletle gitmek istediğinizi düşünün.

Immersive View ile kullanıcılar tüm rotalarını baştan sona çok boyutlu bir görünümde önizleyebilirler. Bu, her bir dönüşe sanki zaten oradaymış gibi hazırlanmalarını sağlar ve ayrıntılı, görsel adım adım yol tarifleri sunar.

Bu özelliği diğerlerinden ayıran şey, kullanıcıların simüle edilmiş trafik ve hava koşullarına göre yola çıkışlarını planlamalarını sağlayan zaman kaydırıcısıdır. Bu, yağmurlu havalarda veya yoğun trafikte yola çıkmaktan kolayca kaçınabileceğiniz anlamına gelir.

Bu hafta, rotalar için Immersive View özelliği Amsterdam, Barselona, Dublin, Floransa, Las Vegas, Londra, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San Jose, Seattle, Tokyo ve Venedik gibi şehirlerde başlatılıyor ve hem Android hem de iOS platformlarında kullanılabiliyor.

Haritalarda Lens

Google Haritalar ayrıca kullanıcıların bir konuma ulaştıklarında çevrelerini daha iyi anlamalarını sağlıyor. Yolcular ister bir metro istasyonundan çıkıyor ve yönlerini bulmaları gerekiyor olsun, ister en yakın kafeyi bulmak için yeni bir mahalleyi keşfediyor olsun, Haritalarda Lens (eski adıyla Canlı Görünümle Arama) adı verilen bir başka özellik, kullanıcıların çevrelerine hızla alışmalarına yardımcı olmak için yapay zeka ve artırılmış gerçeklikten yararlanıyor.

Kullanıcılar arama çubuğundaki Lens simgesine dokunarak ve telefonlarını kaldırarak yakındaki ATM'ler, aktarma istasyonları, lokantalar, kafeler ve mağazalar hakkında bilgi edinebilirler. Bu özelliğin en geniş kapsamlı sunumunda, Haritalar'daki Lens bu haftadan itibaren Austin, Las Vegas, Roma, Sao Paulo ve Taipei gibi 50'den fazla yeni şehirde kullanıma sunulacak.

Haritalarda daha fazla ayrıntı

Yakında, navigasyon haritası dünyanın daha gerçekçi bir temsilini sunacak. Harita genelinde yenilenen renklerin yanı sıra, kullanıcılar daha iyi yön bulmaya yardımcı olmak için daha gerçekçi binalar görecekler. Örneğin, şehir merkezinde araç kullanırken ve yolculuğun son bölümünde kişinin yerini tam olarak belirlemesi gerektiğinde kullanışlı olabilir.

Ayrıca, kullanıcıların kendilerini daha hazır hissetmelerine yardımcı olmak için otoyollarda hızlı şerit değiştirmeyi gerektiren zorlu çıkışlar gibi karmaşık sürüş durumları için gelişmiş şerit ayrıntıları sağlanacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanıcılar kısa süre içinde planladıkları rotalarda HOV şeritlerinin varlığını görebilecek ve böylece daha bilinçli seyahat seçimleri yapabilecekler. Bu arada, Avrupa'da, yapay zeka destekli hız sınırı özelliği 20 ülkeye yayılarak, yol işaretlerinin görülmesinin zor olduğu durumlarda bile yolcuların güvenli hızlarını korumalarına yardımcı oluyor.

Elektrikli araçlar için bilgiler

Bu haftadan itibaren, elektrikli araç kullanan Android ve iOS kullanıcıları, Google'ın mevcut araç içi özelliklerine dayanan gelişmiş şarj istasyonu bilgilerinden yararlanacak. Güncellenen özellikler, şarj cihazının belirli araçlarla uyumluluğunu gösterecek ve mevcut şarj cihazlarını hızlı, orta veya yavaş olarak kategorize ederek kullanıcılara en uygun şarj istasyonunu seçmelerinde yardımcı olacak.

Ayrıca, ABD'deki tüm şarj cihazlarının yaklaşık %25'i herhangi bir anda çalışmadığından, platform, kullanıcıların arızalı bir istasyona gitmekten kaçınmalarına yardımcı olmak için her şarj cihazının son kullanım zamanını gösterecek. Bu geliştirmeler, elektrikli araç şarj istasyonlarıyla ilgili bilgilere erişilebilen her yerde bu hafta küresel olarak tanıtılıyor.

Arama yapmanın yeni yolları

Son olarak Google, gezginlere daha da fazla bilgi sunmak için Google Haritalar'daki arama özelliklerini geliştiriyor. Bu haftadan itibaren kullanıcılar "köpeğimle rahat rahat dolaşabileceğim park" veya "köpeğimle balkabağı tarlası" gibi belirli sorgular için Haritalar'da arama yaptıklarında görsel olarak yönlendirilmiş sonuçlar alacaklar.

Bu sonuçlar, Google Haritalar topluluğu tarafından paylaşılan milyarlarca fotoğrafı analiz eden yapay zeka ve gelişmiş görüntü tanıma modelleri aracılığıyla oluşturuluyor. Görsel dizin, kullanıcıların kriterlerine tam olarak uyan konumları bulmalarını sağlıyor.

Kullanıcılar sonuçlar arasında gezinebiliyor, daha fazla ayrıntı için bir resme tıklayabiliyor ve ardından doğrudan seçilen konuma gidebiliyor. Başlangıçta Fransa, Almanya, Japonya, Birleşik Krallık ve ABD'de kullanıma sunulacak olan uygulamanın zaman içinde başka ülkelere de yayılması planlanıyor.

Kullanıcıların hangi etkinliklerin peşinden gideceklerinden emin olmadıkları durumlarda, Google Haritalar yakında yeni fikirlere ve planlara ilham vermek için daha sistematik olarak düzenlenmiş arama sonuçları sunacak. Örneğin, Japonya'nın Tokyo kentinde "yapılacak şeyler" arandığında "anime", "kiraz çiçekleri" veya "sanat sergileri" gibi tematik öneriler sunulacak.

Önümüzdeki haftalarda, dünya çapındaki Android ve iOS kullanıcıları, etkinlikler ve yemek seçenekleri için bu tematik arama sonuçlarının tanıtımını görecekler.

Bu haber toplam 873 defa okunmuştur
İlgili Haberler