Apple, Nvidia ve Costco: Sonsuza kadar elinizde tutabileceğiniz 3 hisse...

Apple, Nvidia ve Costco: Sonsuza kadar elinizde tutabileceğiniz 3 hisse...

Apple, Nvidia ve Costco, uzmanlara göre uzun vadeli olarak satın alınması ve elde tutulması gereken 3 hisse. Bu şirketlerin hisseleri her zaman S&P 500 Endeksi'nden daha iyi performans gösteriyor.

A+A-

Apple, Nvidia ve Costco global borsa analistlerine göre uzun vadede her zaman kazandıracak, satın alındıktan sonra sonsuza kadar elde tutulacak hisselerin başında geliyorlar.

Bu şirketlerin hisseleri ise son birkaç yıldır sürekli olarak S&P 500 Endeksi'nden ($SPX) daha iyi performans gösteriyor.

Hisse senetleri, tarihsel getirileriyle uzun vadede en iyi yatırım aracı olduğunu kanıtladı. Hisse senedi satın almak ve uzun süre elde tutmak, iyi bir ekonomik gelir için nispeten basit, ancak oldukça etkili bir strateji. Ancak, uzun vadeli yatırım yaparken, yatırımcılar portföylerini çeşitlendirmeye odaklanmalı ve büyüyen kazanç tabanları ve önemli rekabet avantajları olan büyük şirketleri veya öncelikle sektör liderlerini aramalıdır.

apple-002.jpg 

Apple

Apple, yenilikçi ruhu, sağlam ürün yelpazesi (iPhone, iPad, MacBook ve giyilebilir ürünler), güçlü marka değeri ve sadık müşteri tabanı ile uzun vadede sahip olunması gereken bir bahis. Sürekli yenilik yapma yeteneği, ürün ve müşteri tabanını genişletmesini sağlar ve şirketin ekosistemini genişletmesine yardımcı olur.

Müşteriler ürünlerini severken, şirket de çeşitli ilgili hizmetler sunuyor. Bunlar arasında AppleCare markası altında ücretli servis ve destek ürünleri, bulut hizmetleri, reklam, ödeme hizmetleri ve dijital içerik yer alıyor. Yenilikçi ürün ve hizmetleri sayesinde Apple'ın kurulu cihaz sayısı (müşteriler tarafından halihazırda kullanılan cihaz sayısı) 2023'ün üçüncü çeyreğinde 2 milyar aktif cihazı aştı.

Apple'ın büyüyen kurulu tabanı, ürünlerinin başarısını gösteriyor ve uzun vadeli büyüme için gerekli olan ekosisteme daha fazla müşteri kazandırıyor. Buna ek olarak, son derece kârlı olan hizmetler işi hızla büyüyerek Apple'a daha fazla kazanç gücü sağlıyor.

Genel olarak Apple - pazar lideri ürünleri, inovasyona odaklanması, güçlü kazanç tabanı ve sağlam bilançosuyla - uzun vadede daha geniş pazarlardan önemli bir marjla daha iyi performans göstermeye hazır. Ayrıca, hisse geri alımları (2022'de 90,2 milyar $) ve artan temettüler (2022'de 14,8 milyar $) yoluyla hissedarlarına önemli miktarda nakit iade etme kabiliyeti, hissedarların getirilerini daha da artıracaktır.

29 analistten 18'i AAPL hisselerini "Güçlü Al", üçü "Orta Derecede Al" ve sekiz analist "Tut" olarak derecelendirmiştir. Bu analistlerin 12 aylık ortalama fiyat hedefi 205,07 $ olup, mevcut seviyelerden yaklaşık %14,8 daha yüksektir.

nvidia.jpg

Nvidia

Nvidia, üretken yapay zeka (Artificial Intelligence) olan yeni nesil baskın teknolojiden yararlanmak için sahip olunması gereken bir hisse senedidir. Yapay zeka alanında lider olan NVDA, yapay zekanın benimsenmesindeki artıştan ve çeşitli sektör ve hizmetlerde uygulanmasından faydalanmak için iyi bir konuma sahiptir.

Yapay zeka alanındaki lider rekabetçi konumu sayesinde Nvidia hisseleri yılbaşından bugüne önemli ölçüde değer kazandı (Yaklaşık %215) ve son on yılda muazzam getiriler elde etti (%13.000 civarında).

NVDA uzun vadeli yatırımcılarını zengin ederken, bulut hizmeti sağlayıcılarından (Google gibi), tüketici internet şirketlerinden (Meta gibi) ve işletmelerden yapay zeka ve hızlandırılmış bilgi işlem için sağlam talep beklemeye devam ettiği için şirket önümüzdeki yıllarda da mükemmel getiri sağlama potansiyeline sahip. Ayrıca, şirket otomotiv, sağlık hizmetleri, finansal hizmetler ve telekom gibi dikey sektörlerde sağlam bir ivmeye tanık oluyor.

Birinci çeyreğin sonunda Nvidia, önümüzdeki altı yıl içinde otomotiv tasarımından elde edeceği kazancın 14 milyar dolar olduğunu açıkladı ve gelecekteki büyüme konusunda görünürlük sağladı. Ayrıca, jeneratif yapay zeka, oyun ve içerik oluşturma için dönüştürücü olacak ve bu da GPU'larına (Grafik İşleme Birimleri) olan talebi artıracaktır. Nvidia, son kazanç raporuna girerken oldukça yüksek beklentilere rağmen, yine de yukarı yönde sürpriz yapmayı başardı.

NVDA - Her çerçeveyi ve modeli destekleyen tam yapay zeka yığını ile - uzun vadeli bir kazanan ve analistler iyimser. 34 analistten 28'i "Güçlü Al", üçü "Orta Düzeyde Al" ve üçü "Tut" tavsiyesinde bulunuyor. Ayrıca, NVDA hisseleri için ortalama fiyat hedefi 513,03 $ olup, bu da mevcut seviyelerden yaklaşık %11,5'lik bir yukarı yönlü potansiyele işaret etmekte..

costco.jpg

 

 

Costco

Costco'nun savunmacı iş modeli, değer önerisi, baskın rekabetçi konumu ve ortalamanın üzerinde karşılaştırılabilir satış büyümesi sağlama yeteneği, onu sağlam bir uzun vadeli yatırım haline getirmektedir. Şirket, üyelik depoları ve e-ticaret web siteleri işletmekte.

Ancak, öne çıkan özelliği, çeşitli kategorilerdeki ulusal markalı ve özel etiketli ürünlerde üyelerine düşük fiyatlar sunabilmesidir. Bu da sağlam satış hacimleri üretmesine yardımcı oluyor. Şirketin daha yüksek hacimlerin, hızlı envanter devrinin ve toplu satın alma, self-servis depo tesisleri ve verimli dağıtım yoluyla işletme verimliliğinin şirketin sağlam marjlar sunmasını sağladığını unutmamalıdır.

Costco ayrıca yüksek üye yenileme oranlarından da faydalanmakta. (Son çeyrek sonunda dünya çapında yenileme oranı %90,5'tir). Bu, sağlam müşteri sadakatini gösterir ve üyelik ücreti gelirini artırarak iş modeline esneklik katar.

Yeni depoların açılması, sadık üye tabanı, benzersiz değer önerisi ve e-ticaretin genişlemesi, uzun vadede şirketin kârlılığını artıracaktır. Ayrıca, işletme verimliliği Costco'nun kârlılığını artıracak ve hisse senedi fiyatını, temettü ödemelerini ve hisse geri alımlarını destekleyecektir.

COST'u takip eden 25 analistten 16'sı "Güçlü Al", üçü "Orta Düzeyde Al" ve altısı "Tut" tavsiyesinde bulunuyor. COST hisseleri için ortalama fiyat hedefi 570,39 $ olup, mevcut seviyelerden %6,8 daha yüksektir.

Bu haber toplam 2227 defa okunmuştur
İlgili Haberler