Apple son hazırlıklarını yapıyor: İşte gelecek yeni bomba ürünler

Apple son hazırlıklarını yapıyor: İşte gelecek yeni bomba ürünler

Apple, yeni iPhone'lar, Apple Watch'lar, MacBook'lar, iMac'ler, iPad'ler, AirPod'lar ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi ürün üzerinde çalışıyor. İşte teknoloji devinin 12 ay içinde karşımıza çıkarması beklenen teknolojileri...

A+A-

Vision Pro karma gerçeklik başlığının kısa süre önce duyurulmasının ardından Apple'ın önümüzdeki yıl içinde piyasaya sürülecek bir dizi ürün üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu ürünler arasında bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 15 serisinin yanı sıra iki Apple Watch Series 9 modeli ve ikinci nesil Apple Watch Ultra da yer alıyor. Buna ek olarak, Apple'ın bir dizi MacBook, iMac, iPad ve bir dizi başka ürün üzerinde çalıştığına inanılıyor.

MacBook'lar her zaman her fiyata satın alabileceğiniz en iyi dizüstü bilgisayarlar arasında yer alıyor ve Apple'ın önümüzdeki aylarda MacBook Pro serisini M3 çip ile yenilemesi bekleniyor. Bloomberg'den Mark Gurman'a göre şirket J504 kod adıyla M3 13 inç MacBook Pro'nun yanı sıra M3 Pro ve M3 Max ile güçlendirilmiş 14 inç ve 16 inç MacBook Pro'lar (J514 ve J516 kod adlı) geliştiriyor.

Pro modellerinin yanı sıra Apple, J613 ve J615 kod adlı en az iki yeni MacBook Air üzerinde de çalışıyor. Ayrıca, OLED ekranlı iki iPad Pro (kod adı J717 ve J720) ve bir temel iPad Air (kod adı J507) üzerinde de çalışılıyor. Apple'ın ayrıca J433 ve J434 model numaralarına sahip 24 inçlik yeni iMac'ler geliştirdiği söyleniyor, ancak daha da ilginci, şirketin "30 inçten büyük ekranlı" bir iMac üzerinde çalıştığı söyleniyor. Şimdilik bu cihazların hiçbiri hakkında ayrıntı yok, ancak önümüzdeki aylarda bunlar hakkında daha fazla bilgi edineceğimizi umuyoruz.

Yukarıda bahsedilen cihazların yanı sıra, erken geliştirme aşamasında olduğu söylenen bir dizi başka ürün de var. Bunlar arasında, geçen yıl piyasaya sürülen mevcut modelin yerini alacak olan üçüncü nesil AirPods Pro da yer alıyor. Buna ek olarak, akıllı ekranlar ve gelişmiş donanıma sahip bir Apple TV set üstü kutusu da dahil olmak üzere bir dizi akıllı ev cihazı geliştiriliyor.

Apple ayrıca, birinci nesil Vision Pro'nun halefi ve ana akım tüketicilere yönelik daha ucuz bir model de dahil olmak üzere en az iki farklı karma gerçeklik başlığı üzerinde daha çalışıyor. Ancak bunların 2025'ten önce piyasaya sürülmesi beklenmiyor.

İlgili Haberler