Apple: Üretken yapay zeka üzerinde ciddiyetle çalışıyoruz

Apple: Üretken yapay zeka üzerinde ciddiyetle çalışıyoruz

CEO Tim Cook Apple'ın üretken yapay zeka üzerinde 'sorumlu bir şekilde' çalıştığını bir kez daha söyledi

A+A-

ChatGPT gibi jeneratif yapay zeka araçlarının yükselişinden bu yana pek çok kişi Apple'ın kendi jeneratif yapay zekasını ne zaman tanıtacağını merak ediyor. Söylentiler bunun önümüzdeki yıl gerçekleşebileceğini gösteriyor. O zamana kadar, Apple CEO'su Tim Cook son aylarda yapay zeka hakkında çok konuşuyordu ve şimdi Apple'ın üretken yapay zekaya yatırım yaptığını pekiştirdi.

Tim Cook Apple'ın kendi üretken yapay zekasına sahip olacağını söyledi. Perşembe günü 2023 yılı 4. çeyrek mali sonuçlarını açıklamak üzere yatırımcılarla yaptığı görüşme sırasında Cook'a, diğer pek çok teknoloji şirketinin yapay zeka tabanlı araçları halihazırda piyasaya sürdüğü göz önüne alındığında, Apple'ın jeneratif yapay zekayı nasıl denediği soruldu.

Apple CEO'sunun Apple cihazlarındaki Kişisel Ses, Çarpışma Algılama ve Apple Watch'taki EKG gibi yapay zeka ve makine öğrenimine dayanan birçok özelliğin altını çizmesi şaşırtıcı değildi. Ancak konu özellikle ChatGPT gibi üretken yapay zeka araçlarına geldiğinde Cook, "Tabii ki çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde yanıt verdi.

Apple'ın tam olarak ne yaptığına dair herhangi bir ayrıntı vermedi ancak şirketin sorumlu bir şekilde kendi üretken yapay zekasına sahip olmak istediğini ve müşterilerin bu teknolojilerin gelecekteki ürünlerin "kalbi" haline geldiğini göreceğini söyledi.

Cook şu sözleri kaydetti:

"Üretken yapay zeka açısından, açıkçası, devam eden çalışmalarımız var. Bunun ne olduğu konusunda ayrıntılara girmeyeceğim, çünkü bildiğiniz gibi bunu gerçekten yapmıyoruz. Ama yatırım yaptığımıza emin olabilirsiniz. Oldukça fazla yatırım yapıyoruz. Bunu sorumlu bir şekilde yapacağız ve zaman içinde bu teknolojilerin merkezinde yer aldığı ürün gelişimleri göreceksiniz."

Tim Cook yapay zeka hakkında ilk kez konuşmuyor. Birkaç ay önce verdiği bir röportajda Apple'ın "üretken yapay zeka da dahil olmak üzere çok çeşitli yapay zeka teknolojileri üzerinde yıllardır araştırma yaptığını" söylemişti.

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre Apple, yapay zeka tabanlı araçların geliştirilmesini hızlandırıyor ve önümüzdeki yıl iOS 18 ile birlikte piyasaya sürülmesini hedefliyor. Bu teknoloji Apple Music, Xcode ve tabii ki Siri gibi uygulamalarda kullanılacak.

İlgili Haberler