Apple Watch 9 serisi geliyor! İşte en dikkat çeken özelliği

Apple Watch 9 serisi geliyor! İşte en dikkat çeken özelliği

Apple Watch, 2020'nin Series 6'sının içindeki S6'dan bu yana aynı işlemciyi etkin bir şekilde kullanıyor. Ancak görünüşe göre şirket, uzun zamandır gecikmiş bir yükseltme için hazırlanıyor.

A+A-

Bloomberg'den Mark Gurman, haber bülteni Discord kanalında abonelerine Apple Watch Series 9'un gerçekten "yeni bir işlemci" kullanacağını söylüyor. Gurman, S9 yonga üstü sistemdeki CPU'nun ilk olarak iPhone 13 ailesinde ortaya çıkan A15 çipini temel alacağına inanıyor.

Apple, Series 6'dan sonraki Watch modellerinde SoC donanımını yükseltti, ancak revizyonlar CPU iyileştirmelerinden ziyade işlevsellik ekledi. Örneğin Series 8, Ultra ve güncel SE saatlerindeki S8 çipi, güncellenmiş bir ivmeölçer ve jiroskop içeriyor. Bunun dışında S6 ile büyük ölçüde aynı.

Çoğu ayrıntı gizemini korurken, bazı olası iyileştirmeler var. S8 hala eski bir 7 nanometre üretim süreci kullanılarak üretilirken, S9'un daha yoğun ve daha verimli bir 5nm veya 4nm sürecinde üretilmesi daha olası. Bu sadece performansı artırmakla kalmaz, aynı zamanda pil ömrünü de uzatabilir.

Aksi takdirde Apple Watch Series 9'un yinelemeli bir güncelleme olacağına inanılıyor. Gurman daha önce büyük bir tasarım veya özellik değişikliği olmayacağını öne sürmüştü. Ultra ile birlikte gelen Bluetooth 5.3 desteğini alabilirsiniz, ancak zaten bir Series 7 veya daha yenisine sahipseniz yükseltme yapmak için çok fazla teşvik olmayabilir. Ancak daha eski model sahipleri için, daha hızlı bir işlemci, son yıllardaki tüm iyileştirmelerin üzerine bir yükseltmeyi haklı çıkarmaya yardımcı olabilir.

Apple tarihsel olarak Eylül ayında yeni Apple Watch'ları tanıttığı için yeni modeli de yine Eylül'de görebiliriz.

İlgili Haberler