Apple'ın Çin'deki fabrikasında silahlı çatışma çıktı

Apple'ın Çin'deki fabrikasında silahlı çatışma çıktı

Apple'ın Çin ana iPhone üretim tesisinde yüzlerce çalışan güvenlik görevlileriyle çatıştı.

A+A-

Apple Inc.‘in Çin ana iPhone üretim tesisinde yüzlerce çalışan, Kovid salgınının ardından alınan sert tedbirlerin ardından güvenlik görevlileriyle çatıştı.

Bir görgü tanığının gönderdiği videolarda Foxconn Technology Group’a ait tesiste çalışan işçilerin çarşamba günü erken saatlerde tesisin yurtlarından çıkarak güvenlik güçleriyle itiş kakış yaşadığı görüldü. Bir başka videoda birçok beyaz tulumlu kişinin yerde yatan bir kişiyi sopalarla dövdüğü görüntüler yer aldı. Bazı protestocuların bir polis arabasını taşladığı da görüntülerde yer aldı.

Tanığa göre protesto, ödenmeyen maaşlar ve enfeksiyonun yayılma korkusu nedeniyle başladı. Birçok işçi protestolarda yaralanırken toplumsal olaylara müdahale polisleri de bölgeye geldi.

Bir videoda, öfkeli işçilerin şikayetlerini dile getirmek ve Kovid test sonuçlarını sorgulamak için bir konferans odasında bir yöneticinin etrafını sardı. Görüşmenin ne zaman gerçekleştiği netlik kazanmadı.

Bir işçi, “Burası için gerçekten korkuyorum, artık hepimiz Kovid pozitif olabiliriz” dedi. Bir başkası, “Bizi ölüme gönderiyorsunuz” dedi.

Bir Foxconn yetkilisi konuya ilişkin yorum yapmadı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler