Apple'ın iPad Pro reklamı büyük tepki çekti, özür dilemek zorunda kalındı

Apple'ın iPad Pro reklamı büyük tepki çekti, özür dilemek zorunda kalındı

Teknoloji devi Apple'ın büyük beklentilerle tanıttığı yeni iPad Pro'nun reklamı büyük tepki çekti ve sonunda gelen tepkilere dayanamayacak Apple özür dilemek zorunda kaldı. Peki neydi o reklam?

A+A-

Ad Age dergisinin haberine göre Apple, en yeni iPad Pro modelinin reklamında müzik aletlerinin ve diğer yaratıcılık sembollerinin ezildiği bir animasyonun gösterilmesinin eleştirilere yol açması üzerine Perşembe günü özür diledi.
"Amacımız, kullanıcıların iPad aracılığıyla kendilerini ifade etme ve fikirlerini hayata geçirme yollarını her zaman kutlamaktır. Bu videoyla hedefi ıskaladık ve özür dileriz" dedi.

Apple'ın YouTube kanalında bir milyondan fazla görüntülenen ve CEO Tim Cook tarafından sosyal medya platformu X'te paylaşılan "Crush" başlıklı reklamda kamera, gitar, piyano ve boya gibi çeşitli yaratıcı araç ve nesneler endüstriyel bir kırıcı tarafından yok ediliyor.

Daha sonra kırıcı, yeni tanıtılan iPad'i ortaya çıkarıyor ve yeni ince modelin ne kadar çok şeyi kapsadığını sembolize ediyor.

İnternetteki yorumcular reklamı duyarsız ve şirketin markasını uyumsuz, insan dostu ve distopik, renksiz bir dünyanın panzehiri olarak konumlandırdığı geçmişinden hoş olmayan bir sapma olarak eleştirdi.



Aktör Hugh Grant, X'te yayınlanan bir yazısında reklamın Silikon Vadisi sayesinde insan deneyiminin yok edilişini gösterdiğini söyledi.

Cupertino-California merkezli teknoloji devi, gelişmekte olan teknolojiye hakim olma yarışında Büyük Teknoloji rakiplerini yakalamak için acele ederken Salı günü yapay zeka hesaplaması için yeni bir çip içeren tableti tanıttı.
Apple, Salı günü siparişe açılan iPad Pro'nun yükseltilmiş ekranlara sahip olduğunu ve "şimdiye kadarki en ince Apple ürünü" olduğunu söyledi.

Etiketler : , ,
BIST'te kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek hisseler

BIST'te kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek hisseler

İş Yatırım'ın açıkladığı Borsa İstanbul'da kazandırma potansiyeli ve yabancı payı en yüksek 8 hisse hangisi

Üç aracı kurum TRGYO hissesi için hedef fiyatı açıkladı

Üç aracı kurum TRGYO hissesi için hedef fiyatı açıkladı

Ak Yatırım, Halk Yatırım ve Vakıf Yatırım, TRGYO-Torunlar GYO için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı.

Vakıf Yatırım üç hisse senedi için AL önerisi açıkladı

Vakıf Yatırım üç hisse senedi için AL önerisi açıkladı

Vakıf Yatırım, TRGYO-Torunlar GYO, TSKB ve YKBNK-Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını açıkladı.

İlgili Haberler