Avrupa borsalarında faiz kararı sonrası kayıplar arttı

Avrupa borsalarında faiz kararı sonrası kayıplar arttı

STOXX 600 endeksi, kıta genelinde  %0,6 oranında düştü.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) tahminler doğrultusunda borçlanma maliyetlerini yükseltmesi ve süregelen yüksek enflasyonla mücadelede politika sıkılaştırması sinyali vermesi, Avrupa hisselerinde Perşembe günü kayıpların artmasına neden oldu.

STOXX 600 endeksi, kıta genelinde  %0,6 oranında düştü.

ECB, mevduat faizi oranını 25 baz puan artırarak, 22 yılın en yüksek seviyesi olan %3,5'e çıkardı. Bu, merkez bankasının sekizinci art arda faiz artırımını temsil etti. Euro bölgesindeki enflasyon, ECB'nin %2'lik hedefinin üç katı olan %6,1 seviyesinde.

Gözler şimdi ECB Başkanı Christine Lagarde'ın 14:45'te yapacağı basın toplantısına çevrildi.

Öte yandan Euro STOXX volatilite endeksi, Wall Street'in 'korku göstergesi' VIX'in Avrupa'daki karşılığı, 2020'de COVID-19 salgınının patlak vermesinden bu yana bir süreliğine en düşük seviyeye geriledi.

Piyasalar, STOXX 600'ün son iki haftadır içinde bulunduğu %1'lik işlem aralığından çıkabilmesi için daha fazla ekonomik veri ve büyük merkez bankalarının güncellemelerini bekliyor.

Faize duyarlı teknoloji sektörü endeksi %1,7 oranında değer kaybederken, hammadde hisseleri %1,5 oranında düştü.

Çin'den gelen zayıf ekonomik verilere ve Londra baz metal fiyatlarındaki düşüşe tepki olarak maden şirketleri değer kaybetti.

Haziran ayına iyi bir başlangıç yaptığını açıklayan İsveçli giyim markası H&M hisseleri %3,2 oranında değer kazandı.

 

İlgili Haberler