Bakan Bilgin'den EYT açıklaması

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bütçe görüşmelerinde asgari ücret ve EYT'yi de içeren konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bütçe görüşmeleri sırasında EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasında asgari ücret görüşmelerine değinen Bilgin, daha önce yüzde 80’in üzerinde bir düzenleme yaptıklarını ve asgari ücret düzenlemesinde enflasyonun rakamları etkisi hale getirdiğini söyledi. Bakan yeni asgari ücret ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz ay Türkiye genelinde yaptırılan ankette kamuoyu beklentisinin 8 bin liranın üzerinde işverenlerin beklentisinin ise 7 bin liranın üzerinde olduğunu belirten Bilgin çeşitli rakamlar olduğunu ancak bunu telaffuz etmesinin doğru olmayacağını kaydetti.

"Sözleşmeli personeli tek bir disiplin altına toplayacağız"

Konuşmasında sözleşmeli personellerin kadroya alınması konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, kamuda 32 tür sözleşmeli personel olduğunu ve bunları bir araya getirip bir disiplin altında toplayacaklarını ve kadroya geçeceklerini söyledi.

Vedat Bilgin sanayide istihdam projesinin birçok yerde uygulandığını ve iş gücünü yetiştirecek bir prohe haline geleceğini vurguladı. Sendikaya karşı olan işverenleri teşhir edeceklerini belirten Bilgin, sendikaya destek veren işverenlere de beyaz bayrak vererek teşviklerle ödüllendireceklerini dile getirdi.

"En kapsamlı EYT düzenlemesini yapacağız"

Konuşmasında merakla beklenen EYT konusuna da değinen Bilgin, bu konunun uzamasının birçok tarafı dinleme zorunluluğunda kaynaklandığının altını çizdi. Odalarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve işverenlerin deneyimli çalışanlarını kaybetmek istemediklerini söyledi.

Önceki dönemde dijital kayıtlar olmadığını ve bunları organize etmek istediklerini belirten bakan, “En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Gerçek boyutları ortaya çıktığı zaman Yüce Meclis'te bunu paylaşacağım. Burada temel kritlerler var. Bugün yaş şartı olmasaydı bir milyondan fazla kişi emekli olacaktı. Çalışmalar bittikten sonra Türk kamuoyu ile paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler