Bank of America BofA için oldukça iddialı hedef

Bank of America BofA için oldukça iddialı hedef

Bank of America Hisseleri 44 Dolar Hedef Fiyatıyla Yükselişini Sürdürüyor

A+A-

New York borsasında Bank of America (NYSE: BAC) hisseleri yıllık zirvesine yakın seyrederken analistler değerlendirmelerini şirket ve ABD ekonomisindeki beklentilere paralel güncelliyor. BofA hisseleri 37,50 dolar seviyesinde işlem görürken, Wells Fargo analistleri fiyat hedefini %10 artırdı.

Wells Fargo analisti Mike Mayo, Bank of America'nın 2024 yılı için hisse başına fiyat hedefini 40 dolardan 44 dolara yükseltti ve "overweight" olan notunu teyit etti. Mayo'nun iyimserliği kısmen, bankanın mevcut çeyreğe ilişkin kazanç tahminindeki yukarı yönlü revizyondan kaynaklanıyor.

Güçlü Performansın Etkisi

Tahminlerdeki artış, Bank of America'nın sermaye piyasalarında, özellikle de yatırım bankacılığında gösterdiği güçlü performansa bağlanıyor. Küresel piyasalar bölümünde hem 4. çeyrek hem de 2023 yılı için gelir rekorları kıran banka, kredi kalitesi ve gider yönetiminde de güçlü bir performans sergiliyor. Bu da Mayo'nun öngördüğü %13'lük ortalama maddi adi özkaynak getirisine (ROTCE) katkıda bulunuyor.

Bankacılık kurumlarının döngüsel olarak faaliyet göstermesi, Bank of America'yı ABD ekonomisinin yakın vadeli görünümüne güvenen yatırımcılar için cazip bir seçenek haline getiriyor. Analistlere göre büyük oyuncular arasında en dinamik olmasa da, Bank of America'nın sağlam yönetimi ve etkili konumu, onu gelişen bir ekonomide umut verici bir seçim yapıyor.

 

İlgili Haberler