BBVA kârdaki artışla 1 Milyar euroya kadar hissesini geri alacak

BBVA kârdaki artışla 1 Milyar euroya kadar hissesini geri alacak

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria(BBVA), kârında %22'lik bir artış bildirdi ve son iki yılda yatırımcılara yaptığı 3,6 milyar euroluk ödemeye ek olarak, sahiplerinden 1 milyar euro (1,1 milyar $) kadar hisse geri alacağını söyledi.

A+A-

İspanya'nın en büyük ikinci kredi kuruluşu BBVA, Cuma günü yaptığı açıklamada, 30 Haziran'a kadar olan çeyrekte net gelirin 2 milyar Euro'ya yükseldiğini söyledi. Net faiz geliri %26 artarken, ücretler sabit kaldı.

İspanya'nın en büyük ikinci kredi kuruluşu, 2021 yılında ABD'deki perakende işinin satışının ardından geri alımlar yoluyla yatırımcıları yaklaşık 3,2 milyar Avro ile ödüllendirdikten sonra Nisan ayında 422 milyon Avroluk bir geri alımı tamamladı.

BBVA'nın İcra Kurulu Başkanı Onur Genç, karlılığı artırmak için bankanın coğrafi çeşitliliğine ve dijital genişlemesine güveniyor. BBVA, Avrupa Merkez Bankası'nın agresif sıkılaştırma döngüsü nedeniyle ana faaliyet alanı olan kredilendirmede marjlarını artıran bir dizi Avrupa bankası arasında yer alıyor. ECB geçtiğimiz yıl içinde gösterge faiz oranını dokuz kez artırdı ve son olarak Perşembe günü çeyrek puanlık bir artış yaptı.

BBVA Perşembe günü yatırım bankası başkanı Luisa Gomez Bravo'yu yeni finans müdürü olarak atadı. Halen sürdürülebilirlik başkanı olan Javier Rodriguez Soler, kurumsal ve yatırım bankacılığını denetlemek üzere Gomez Bravo'dan görevi devralacak.

BBVA hisseleri bu yıl %28 oranında yükselerek Stoxx 600 Bankalar Endeksi'nden daha iyi bir performans sergiledi.

İspanyol devi Banco Santander SA bu hafta tahminleri aşan kazançlar açıkladı ve yükselen faiz oranlarının da etkisiyle on yıldan uzun bir süredir ilk kez iç piyasada en çok kâr eden şirket oldu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler