Biden yönetimindeki yüz binlerce çalışanının verileri internete sızdı

Biden yönetimindeki yüz binlerce çalışanının verileri internete sızdı

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar Cuma günü yaptıkları açıklamada, ABD Ulaştırma Bakanlığı'nda meydana gelen bir veri ihlalinde 237.000 mevcut ve eski federal hükümet çalışanının kişisel bilgilerinin ifşa olduğunu söyledi.

A+A-

ABD hükümetine bağlı yüz binlerce çalışanın verileri sızdı. İhlal, kamu çalışanlarının bazı işe gidip gelme masraflarını karşılayan TRANServe transit yardımlarının işlendiği sistemleri vurdu. Kişisel bilgilerden herhangi birinin suç amaçlı kullanılıp kullanılmadığı net değildi.

USDOT Cuma günü Kongre'ye gönderdiği ve Reuters tarafından görülen bir e-postada, veri ihlaline ilişkin ilk soruşturmanın "ihlali, çalışanların transit yardımlarının işlenmesi gibi idari işlevler için kullanılan departmandaki belirli sistemlerden izole ettiğini" bildirdi.

USDOT, Reuters'e yaptığı açıklamada ihlalin herhangi bir ulaşım güvenliği sistemini etkilemediğini söyledi. Açıklamada saldırıdan kimin sorumlu olabileceği belirtilmedi.

Bakanlığın ihlali araştırdığı ve güvenlik sağlanıp eski haline getirilinceye kadar transit yardım sistemine erişimi dondurduğu belirtildi.

Federal çalışanların toplu taşıma ulaşım masrafları için maksimum yardım ödeneği aylık 280 dolardır. İhlal 114.000 mevcut çalışanı ve 123.000 eski çalışanı etkiledi.

Federal çalışanlar ve kurumlar geçmişte de bilgisayar korsanlarının hedefi oldu.

ABD Personel Yönetimi Ofisi'nde (OPM) 2014 ve 2015 yıllarında meydana gelen iki ihlal, 4,2 milyon mevcut ve federal çalışanın yanı sıra bu kişilerin 5,6 milyonunun parmak izi verileri de dahil olmak üzere 22 milyondan fazla kişiye ait hassas verileri tehlikeye attı.

ABD federal kurumlarına sızmak için SolarWinds ve Microsoft yazılımlarını kullanan şüpheli Rus bilgisayar korsanları, sınıflandırılmamış Adalet Bakanlığı ağlarını ihlal etti ve Hazine, Ticaret ve İç Güvenlik departmanlarındaki e-postaları okudu. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler