BIST 100 kritik faiz kararı öncesi son günü kayıpla kapattı

BIST 100 kritik faiz kararı öncesi son günü kayıpla kapattı

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi yarın açıklanacak faiz kararı öncesi kayıpla kapandı.

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi, yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanacak kritik faiz kararı öncesi günü kayıpla bitirdi. Endeks günü 64.78 puanlık kayıpla 5.186,83 puandan tamamlarken hisse senetleri ortalama yüzde 1.23 oranında değer yitirdi. 

Toplam işlem hacmi bir önceki güne oranla gerileyerek 76.45 milyar TL düzeyinde gerçekleşirken, BIST 30'un değer kaybı yüzde 1.25 oldu.

Ticaret, İletişim ve Aracı Kurum endeksleri günün en çok değer yitiren endeksleri, Turizm, Metal Eşya ve KOBİ sektör endeksleri değer kazandı. 

Aracı Kurumlar endeksini tek başına aşağı çeken ise A1 Capital (A1CAP) hisseleri oldu. 25 TL'ye halka arz edilen ve üç işlem günü tavan olan hisse 19  Haziran'da 33.26 TL'yi gördükten sonra gerilemeye başladı. İki gündür taban olan ve bugün açılışla birlikte 26.96 TL'ye gerileyen ve bu seviyeden kapanış yapan hissede satış baskısının yarın da devam etmesi bekleniyor.

Hisse ile ilgili olarak, halka arzda çok sayıda miktarın fonlara verildiği ve gerçek halka arzın son iki günde tahtadan yapıldığı belirtiliyor.

İlgili Haberler