Bitcoin fiyatlarını uçuracak yeni karar Hong Kong'dan gelebilir

Bitcoin fiyatlarını uçuracak yeni karar Hong Kong'dan gelebilir

Bazı Kaynaklara Göre, Hong Kong, Nisan Ayında İlk Spot Bitcoin ETF'lerine Onay Verebilir

A+A-

Hong Kong'un bu ay ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF'ler) onaylamayı planladığı ve önümüzdeki hafta kadar erken bir tarihte duyuru yapılması beklendiği biliniyor.

Eğer bu gerçekleşirse Hong Kong, Asya'da bu popüler ETF'leri sunan ilk ülke olacak ve bu da yılın ilerleyen dönemleri için beklenen lansmanlara ilişkin öngörüleri aşacak bir gelişme anlamına gelecek.

Düzenleyicilerin onay sürecini hızlandırması, pandemi, Çin'deki ekonomik yavaşlama ve ABD ile tırmanan gerilimlerin yarattığı zorluklara rağmen Hong Kong'un finans merkezi olarak cazibesini artırma arzusunu gösteriyor.

Hong Kong merkezli kripto varlık yöneticisi Metalpha'nın CEO'su Adrian Wang konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Hong Kong'un ETF'lerinin önemini vurgulayarak, bu ETF'lerin yeni küresel yatırımları çekme ve kripto para birimi benimsenmesini önemli ölçüde artırma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri, Ocak ayında ilk spot Bitcoin ETF'lerinin piyasaya sürülmesiyle bu alanda öncü olmuş ve BitMEX Research'e göre bu ETF'ler yaklaşık 12 milyar dolar net giriş çekmişti.

Bitcoin'in değeri bu yıl %60'ın üzerinde artarak Mart ayında 73.803 $ ile rekor seviyeye ulaştı ve şu anda 69.000 $ civarında işlem görüyor.

Bazı kaynaklara göre, China Asset Management, Harvest Fund Management ve Bosera Asset Management dahil olmak üzere en az dört Çin ve Hong Kong varlık yönetimi firması ETF'leri tanıtmak için başvuruda bulundu.

China Asset Management ve Harvest Fund Management'ın Hong Kong şubeleri, Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu'nun web sitesinde açıklandığı üzere, kısa süre önce sanal varlıklara %10'un üzerinde yatırım yapan portföyleri yönetmek için onay aldı.

Çin anakarasında kripto para ticareti yasak olmasına rağmen, offshore Çinli finans kuruluşları Hong Kong'daki kripto varlık gelişimine katkıda bulunmaya büyük ilgi gösteriyor.

Hong Kong, 2022'nin sonlarında kripto para vadeli işlemleri için ilk ETF'lerine onay vermişti. Bunlar arasında en büyüğü olan CSOP Bitcoin Futures ETF, Eylül ayından bu yana yönetim altındaki varlıklarda yedi kat artışa tanık oldu ve yaklaşık 120 milyon dolara ulaştı.

Hong Kong merkezli Value Partners da bir spot Bitcoin ETF'si başlatmakla ilgilendiğini, ancak henüz bir başvuru yapmadığını ifade etti.

 

İlgili Haberler