Bitcoin’de Taproot güncellemesi

Bitcoin’de Taproot güncellemesi

Bitcoin'in Taproot güncellemesi bu sabah yapılacak. Güncellemenin Bitcoin'e etkisi ne olacak? Bitcoin’in 12 yıllık tarihindeki çeşitli sorunlara çözüm getirecek Taproot ile birlikte yeni gelişmelere ve yeni çözümlere odaklanılacak.

A+A-

Bitcoin’de heyecanla beklenen Taproot güncellemesine saatler kaldı. Bitcoin’de Taproot’un bugün saat 08.58'de gerçekleşmesi bekleniyor. 709.632 sayılı blokta gerçekleşmesi beklenen Taproot güncellemesi ile birlikte Bitcoin ağında gizlilik, güvenlik ve ölçeklenebilirlik yükseltmeleri gerçekleştirilecek.

Taproot güncellemesi için geri sayım

Bitcoin ağındaki madencilerin %90’ından fazlasının desteklemesiyle birlikte Haziran ayında kilitleme ve aktivasyon gerçekleşmişti. Taproot güncellemesi için geri sayım yapan web sitelerine göre Taproot’un gerçekleşmesine sadece bir günden az kaldı.

Bitcoin’in 12 yıllık tarihindeki çeşitli sorunlara çözüm getirecek Taproot ile birlikte yeni gelişmelere ve yeni çözümlere odaklanılacak.

Güncelleme fiyatlara nasıl yansıyacak

Öte yandan kripto para topluluğunda güncellemenin fiyata nasıl yansıyacağı da merak konusu. Bazıları güncellemenin Bitcoin’de çoktan fiyatlandığını iddia ederken bir kesim de güncellemenin öneminin henüz anlaşılmaması nedeniyle fiyatlanmanın henüz gerçekleşmediğini ifade ediyor.

Bitcoin krizin etkilerinden henüz kurtulamadı

Bundan sadece günler önce Çin’den gelen Evergrande FUD’u sonrasında Bitcoin’de sert bir fiyat düzeltmesi gerçekleşmişti. Bitcoin henüz bu krizin etkilerinden henüz kurtulabilmiş değil. Öte yandan dün SEC’in zaten reddetmesi beklenen spota dayalı ETF başvurusuna yeşil ışık yakmaması da Bitcoin’de yeni bir düşüş başlattı.

Bitcoin haberimizin hazırlandığı sırada 64 bin 500 dolardan işlem görüyordu.