Borsada kayıp yüzde 2'yi aştı

Borsada kayıp yüzde 2'yi aştı

Seçim sonrası ilk işlem gününe yükselişle başlayan borsada endeks günü yüzde 2.43 kayıpla 77.271 puandan tamamladı

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazanmasının ardından ilk tepki olarak yükselişle açılan Borsa İstanbul, Erdoğan sonrası tek parti iktidarına ilişkin siyasi riskler, yeni ekonomi yönetimine ilişkin endişeler ve Fitch'ten gelen açıklamaların etkisiyle yüzde 2'nin üzerinde düşüşle kapandı.

Türkiye'nin notunu 'yatırım yapılabilir' seviyede değerleyen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 'siyasi risk'in kredi notu için halen bir kırılganlık oluşturduğunu ve hükümetin etkinliği ve politikaların öngörülebilirliğinin azalması durumunda notta negatif adım atılabileceğini açıkladı.

Güne yüzde 1.55 artıda başlayan BIST-100 endeksi 80,483.42 puana kadar yükselse de daha sonra kademeli olarak gerilemeye başladı ve yüzde 2.43 düşüşle günün dip seviyesine yakın 77,271.25 puandan kapandı. Bankacılık endeksi yüzde 3.56 geriledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, ilk turda salt çoğunluğu alarak cumhurbaşkanı seçilse de piyasa uzmanları, yeni dönemde kabinenin başta ekonomi yönetimi olarak nasıl şekilleneceği ve 2015 yılı seçimlerinde AKP'nin nasıl bir başarı göstereceğinin odak noktasına yerleştiğini söylüyor.

Fitch bugün yayınladığı değerlendirmede, "Politik riskler, potansiyel sermaye girişlerinin cesaretini kırarak ve politika öngörülebilirliğini azaltarak Türkiye'nin kredi notunda baskı yaratmaya devam edecek" dedi.

 

 

 

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.