Borsada Kuzey Kore kutlaması

Borsada Kuzey Kore kutlaması

Kuzey Kore Kim Jong-un'un Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile görüşmesinde "Ben öyle biri değilim" mesajı vermesi Asya hisselerine güçlü yükseliş getirdi.

A+A-

Çin ve Japonya borsalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu Nisan ayının son gününde Japonya hariç MSCI Asya Pasifik bölgesel gösterge endeks yüzde 1,05 yükseliyor.

İyimser hava Güney Kore hisse senetleri ve Güney Kore Wonu'na da alım yönünde yansıyor; KOSPI yüzde 0,70 yükselirken Won dolar karşısında yüzde 1 değer kazanıyor.

Hong Kong yüzde 1,5 ve Avustralya ASX200 yüzde 0,53 yükselişte.

ABD'de şu ana kadar bilanço açıklayan 276 S&P500 şirketinin yüzde 80'inin sonuçları beklentileri aştı ve önceki yıla göre yüzde 24,6 kar artışına işaret etti. ABD hisse senedi piyasası bilançoların detayları ve şirket yönetimlerinin gelecek öngörülerine yüksek hassasiyet gösteriyor.

Kim Jong-un' "Birleşik Devletler, tabiatı gereği Kuzey Kore'ye düşmanca yaklaşsa da, görüşmelere başlamadan önce beni ABD'ye veya Güney Kore'ye karşı nükleer silah kullanacak tarzda bir insan olmadığımı bilmeli" ifadeleri ile nükleer deneme tesisini Mayıs ayında kapatma vaadi piyasalarda jeopolitik risk algısını düşürdü.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.