ChatGPT şimdi de işsizlere iş bulabilecek

ChatGPT şimdi de işsizlere iş bulabilecek

Bir TikToker, ChatGPT'nin insanların iş görüşmelerine hazırlanmalarına nasıl yardımcı olabileceğini gösterdi.

A+A-

Bir TikToker, iş görüşmesine hazırlık için OpenAI'nin ChatGPT'sinin nasıl kullanılacağını gösteren bir video paylaştı ve kullanıcılar onun ipuçlarını çok sevdi.

Tiktoker Goefft New York Post'a şunları söyledi: "Ben 'daha çok değil, daha akıllı çalışın' ilkesinin büyük bir savunucusuyum ve başkalarının iş aramalarında başarılı olmalarına yardımcı olacak yeni teknolojileri keşfetmeye her zaman hevesliyim."

Goefft, TikTok'ta bir iş tanımının chatbot'a nasıl yapıştırılacağını, her bir nokta için mülakat soruları oluşturmasını ve ilk 10 anahtar kelime için açıklamayı nasıl analiz edeceğini gösterdi. Chatbot'un örnek mülakat soruları ve önemli kelime veya ifadelerin bir listesiyle yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

Goefft, adayların daha sonra mülakat sorularına verecekleri cevaplar için beyin fırtınası yapmaları ve anahtar kelimelerle uyumlu olmalarını sağlamaları gerektiğini söyledi. Bu sayede iş arayanların gurur duydukları projeler yerine en alakalı deneyimleri vurgulayabileceklerini de sözlerine ekledi.

Video Mart ayında yayınlandığından bu yana 2 milyondan fazla kez görüntülendi ve TikTok kullanıcıları hack konusunda oldukça hevesli.

Bir kullanıcı cevap verdi: "Bunu birkaç haftadır yapıyorum ve şimdi hayalimdeki iş için ikinci bir görüşme için başka bir eyalete uçuyorum."

Bir başkası da "Ben bir işe alım uzmanıyım ve bunu destekliyorum" diye yanıt verdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "İş tanımı, mülakatta karşılaşabileceğiniz sorular için harika bir kaynaktır. Bunu kullanın!"

ChatGPT, iş arayanlar için başka şekillerde de yararlı olduğunu kanıtladı.

İkna edici kapak mektupları oluşturabilir ve özgeçmişlerin güncellenmesine yardımcı olabilir - adaylar için iki zaman alıcı görev. Bununla birlikte, işe alım uzmanları daha önce Insider'a, yapay zeka tarafından oluşturulan bazı ön yazıların gerçek insanlar için geçebilse de, kişilikten yoksun olma eğiliminde olduklarını söyledi.

Bazı işverenler de iş başvurularında yapay zeka kullanan adaylar arıyor. Bir işe alım uzmanı daha önce Insider'a, yapay zeka tarafından oluşturulan ön yazıların fark edilmesinin daha kolay hale geldiğini söylemişti.

İlgili Haberler