Çin kendi NFT ekosistemini kuruyor

Çin kendi NFT ekosistemini kuruyor

Çin devlet destekli blok zinciri hizmet ağı BSN kısa süre içerisinde dijital Yuan ile NFT ticaretini başlatmaya hazırlanıyor. Kripto para tabanlı NFT ticaretine önemli bir rakip olacak.

A+A-

Merkeziyetsiz olduğu için kripto paraları ülkede tamamen yasaklayan Çin, dijital Yuan uygulaması ile tüm dijital varlık işlemlerini kontrol altına almıştı. Ülke şimdi de büyüyen NFT trendi karşısında harekete geçiyor. 

Çin NFT sektörü kuruluyor

Devlet destekli China Mobile, China Union Pay ve Devlet Bilgi Merkezi tarafından kurulan Blokzincir Hizmet Ağı – BSN, NFT transferlerini destekleyecek bir yapılanma için harekete geçti. Yeni yapının Cosmos gibi 20 önemli platform ile iş birliği yaptığı ifade ediliyor. 

Bildiğimiz NFT sektörünün aksine BSN ağı kripto para ile ticareti yapılan NFT’leri desteklemiyor. Kısacası tamamen devlet kontrolü altında transfer edilen NFT ürünleri olacak. Bu bakımdan kanuni herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak. İşletmeler ve bireyler bu ağda NFT’leri yönetebilmek için çeşitli uygulamalar geliştirebilecek. 

BSN bu ay sonunda NFT ürünlerini destekleyecek yapı için güncelleme yayınlayacak. Sonrasında programlama ara yüzü yayınlanacak. Ticaret ve hizmet ücretleri için sadece dijital Yuan kullanılacak. 

BSN hali hazırda Ethereum gibi ağları adapte eden 10 farklı zinciri entegre etmeye hazırlanıyor. Tencent, Baidu gibi devler bu kontrol altındaki blok zincirlerinde dijital koleksiyon olarak tanımladıkları NFT ürünleri piyasaya sürüyor. Sadece 70 cent çıkarma ücreti olan bu dijital koleksiyonların bu yıl 10 milyona ulaşması bekleniyor. Dijital Yuan altyapısının da eklenmesiyle NFT pazarında önemli değişimlerin yaşanabileceği düşünülüyor. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler