Çin Merkez Bankası'ndan bankalara uyarı

Çin Merkez Bankası'ndan bankalara uyarı

Çin Merkez Bankası: Çin bankaları kar marjlarını 'uygun bir seviyede' tutmalı 

A+A-

Çin Merkez Bankası bugün yayınladığı bir para politikası uygulama raporunda, Çin ticari bankalarının reel ekonomiyi desteklemede sürdürülebilirliği sağlamak için kar ve net faiz marjlarını uygun bir seviyede tutmaları gerektiğini söyledi.

Çin Halk Bankası raporunda, bankaların net faiz marjlarının ve toplam varlık getiri oranlarının, kredi faiz oranlarının düşmesi nedeniyle azalma eğiliminde olduğunu belirtti.

Raporda "Çin'in ekonomik işleyişi birçok zorluk ve güçlükle karşı karşıya" denildi ve bankaların reel ekonomiye hizmet etmedeki önemli rolüne daha fazla önem vermek ve ekonomi ile finans arasındaki erdemli döngüyü yumuşatmak gerektiği vurgulandı.

Raporun devamında bankaların kredi risklerinin genellikle ekonomik döngünün belirli bir süre gerisinde kalması nedeniyle, bankaların belirli finansal yeteneklere ve risk tamponlarına sahip olması gerektiği belirtildi.

Merkez Bankası ayrıca bankaların kar koşullarının ekonomik döngüyle birlikte dalgalanmasının normal olduğunu ve bunun rasyonel bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler