Çin'den emlak sektörünü kurtarmak için önemli adım

Çin'den emlak sektörünü kurtarmak için önemli adım

Emlak sektöründeki krizle uğraşan Çin, bu sorunu çözmek adına önemli bir adım atıyor.

A+A-

Financial Times’ın haberine göre Çin Merkez Bankası, ağır borç yükü altındaki gayrimenkul geliştirme sektörünü canlandırma hedefi kapsamında aksayan gayrimenkul projelerinde kullanılması için 148.19 milyar dolarlık kurtarma paketini değerlendiriyor.

Gazetenin haberine göre Çin Merkez Bankası ilk etapta ticari kamu bankalarına yıllık yüzde 1,75 faizle 200 milyar yuanlık (29,64 milyar dolar) kredi verecek. Plana göre yetkililer bankaların bu miktarı beş katına çıkararak 1 trilyon dolara çıkarmasını umuyor.

Gazete, yine de banka yöneticileri ve analistlerin, bankaların sıkıntılı gayrimenkul projelerinden getiri elde etmede karşılaştıkları zorluklar göz önüne alındığında, PBOC'nin hedeflenen miktarını yükseltmekte zorlanabileceği konusunda uyardı.

Gelişen piyasalarla ilgili haber yapan REDD'nin Çin Devlet Konseyi'nin geliştiricileri desteklemek için bir fon kurma planını onayladığını bildirmesinin ardından, emlak hisseleri ve tahviller Pazartesi günü ralli yaptı. Bloomberg News ilk olarak geçen hafta planın bazı yönlerini bildirdi.

Plan Çin’in sarsıntıdaki konut piyasasına istikrar getirmek için yerel yönetimler ve bankaların da dahil olduğu geniş bir planın parçası olarak görülüyor.

Son dönemde ülkede tamamlanması geciken konut projelerine yatırım yapan Çinliler mortgage ödemelerini yapmayarak boykot süreci başlatmıştı. Boykot geçtiğimiz günlerde 80 şehirde en az 230 projeyi etkilemişti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler