Çinli çip üreticisi Şanghay'daki ilk gününde zayıf bir başlangıç yaptı

Çinli çip üreticisi Şanghay'daki ilk gününde zayıf bir başlangıç yaptı

Çin'in en büyük ikinci çip dökümhanesi olan Hua Hong Semiconductor, Pazartesi günü Şangay'daki ilk işleminde mütevazı bir artış kaydederek, Çin-ABD çip rekabetinin arttığı bir ortamda zayıf piyasa duyarlılığını ve yatırımcı temkinliliğini yansıttı.

A+A-

Hua Hong hisseleri Şanghay'ın teknoloji odaklı STAR Market'inde %13 artışla açıldı, ancak hızla düşüşe geçti. Hisse senedi 54,6 yuan (7,60 $) ile 52 yuanlık teklif fiyatının sadece %5 üzerinde el değiştiriyordu. Şanghay Bileşik Endeksi %0,6 düşerken, Hua Hong'un Hong Kong'da listelenen hisseleri %7'den fazla geriledi. 

Hua Hong, Çin'in bu yılki en büyük halka arzında 3 milyar dolar toplayarak, Pekin'in Washington'la tırmanan teknoloji savaşında kendi kendine yeterlilik arayışında olduğu bir dönemde, büyümeyi finanse etmek için borsadan yararlanmak isteyen yerel yonga üreticilerinin uzun kuyruğuna katıldı.

Yarı iletkenler konusundaki ABD-Çin gerilimi Trump yönetiminin ticaret savaşıyla başladı ve Washington'un Pekin'in yüksek teknoloji endüstrisini kurma çabalarını baltalamaya çalışmasıyla Başkan Joe Biden'ın liderliğinde tırmandı.

"Intralink danışmanlık şirketinde Şangay merkezli bir çip analisti olan Stewart Randall, Hua Rong'un hisse satışı hakkında şunları söyledi: "Bu, yüksek sermaye harcaması gereksinimleri ile ünlü bir sektörde Hua Hong için başka bir fon kaynağıdır. Bu, şu anda Çin için odak noktası olan olgun düğüm kapasitesini genişletmesine yardımcı olacak."

Randall, Hua Hong tarafından toplanan paranın sermaye yoğun bir sektörde çok büyük olmadığını, ancak yonga üreticilerinin devlet desteğine ek olarak bağış toplama kanallarını genişlettiğini gösterdiğini söyledi.

Şirketin izahnamesine göre Hua Hong, elde edilen gelirin çoğunu Jiangsu eyaletinin doğusundaki Wuxi'de bulunan bir tesisin kapasitesini artırmak için kullanacak.

(1$ = 7,1888 Çin yuanı)

Etiketler : , ,
İlgili Haberler