Deutsche Bank yönetiminde soruşturma sonrası dev ayrılık

Deutsche Bank yönetiminde soruşturma sonrası dev ayrılık

Deutsche Bank'ın insan kaynakları başkanı Michael Ilgner bankadan ayrılmaya karar verdi. Şirket, böylece yönetim değişikliklerinin sonuncusunu gerçekleştirmiş oldu.

A+A-

Deutsche Bank İnsan Kaynakları Direktörü Michael Ilgner görevini bırakıyor. Ilgner'in bankanın kendi tahvillerini şüpheli bir şekilde satın almasıyla ilgili yürütülen soruşturmanın yankıları sürerken, Ilgner'in görevden ayrılma kararının bu soruşturmayla ilgisi olup olmadığı ise henüz netlik kazanmadı. 

Deutsche Bank İcra Kurulu Başkanı Christian Sewing, Ilgner'i yönetim kurulunun "önemli bir ortağı" olarak övdü.

Sewing, "Geçtiğimiz üç yıl boyunca Michael, insan sermayesi stratejimizi şekillendirerek geleceğe dönük liderlik ve yetenek yönetimi uygulamaları için üzerine inşa edebileceğimiz güçlü bir temel oluşturdu" dedi.

Bu hamle 30 Eylül'den itibaren geçerli olacak ve Deutsche, halefiyet planlarını zamanı geldiğinde açıklayacağını söyledi.

Nisan ayında yapılan bir başvuru, Ilgner'in 18 Nisan'da bankanın 201.000 euro'luk tahvilini satın aldığını ve kazançlardan sekiz hafta önce menkul kıymet satın alma yasağını ihlal ettiğini gösterdi.

O dönemde konu hakkında bilgi sahibi olan bir kişi, Ilgner'in satın alma işleminde kötü niyetle hareket ettiğine dair herhangi bir kanıt bulunmadığını söyledi.

Deutsche Bank geçtiğimiz aylarda, 2019'dan bu yana en büyük yönetim değişikliği olan bir dizi yönetim kurulu değişikliğini duyurdu.

İlgili Haberler