Doğan Holding ilk çeyrek bilançosunu açıkladı

Doğan Holding ilk çeyrek bilançosunu açıkladı

Doğan Holding 2022 yılının ilk çeyreğinde gelirlerini %162 büyüterek 1,2 milyar TL kâr elde etti.

A+A-

Doğan Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği konsolide finansal tablolara göre; 2022 yılının ilk çeyrek konsolide gelirleri 7,4 milyar TL olarak gerçekleşti. Doğan Holding’in brüt kârı, 2022 yılının ilk 3 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %323 artarak 1,5 milyar TL olurken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) ise %410 artarak 1,2 milyar TL’ye yükseldi. Doğan Holding’in net dönem kârı ise 2022 yılının ilk çeyreğinde 2021 yılının ilk çeyreğine göre %184 artarak 417 milyon TL’den 1,2 milyar TL’ye yükseldi. 

Doğan Holding CFO’su Bora Yalınay ise Konsolide Faiz, Amortisman ve Vergi öncesi Kârı’nın (FAVÖK) %410 artışla 1,2 milyar TL olmasında elektrik üretimi, akaryakıt perakendesi, otomotiv ticaret ve pazarlama, sanayi ve ticaret segmentlerinin FAVÖK rakamlarındaki artışların etkili olduğunu belirtti. Yalınay şöyle devam etti:

“Akaryakıt perakendesi segmentinin gelirleri %157 artarken, elektrik üretimi segmentinin gelirleri yüksek kapasite faktörleri ile çalışan RES’lerin katkısı ve elektrik fiyatlarındaki artış ile %229 arttı. Sanayi ve ticaret segmentinde Çelik Halat, Ditaş ve Sesa’nın güçlü performansları ve ihracattaki artışları ile gelirler %121 büyüdü. Otomotiv ticaret ve pazarlama segmentinin gelirleri ise yüksek seyreden talep ve portföye yeni eklenen markaların desteği ile %263 arttı.”

Kârlılıkta tüm segmentlerde operasyonel verimlilik artışı, etkin işletme sermayesi ve bilanço yönetimi ile iyi seviyelere gelindiğini belirten Yalınay, Holding’in brüt kârlılığının geçen yılın aynı dönemine göre %323 artarak, 360 milyon TL’den 1,5 milyon TL’ye çıkarken, FAVÖK marjının ise %8,6’dan %16,8’e yükseldiğinin altını çizdi.

İlgili Haberler