Dorsey'den Threads'e tepki: Biz uçan araba istiyoruz yeni bir Twitter klonu değil

Dorsey'den Threads'e tepki: Biz uçan araba istiyoruz yeni bir Twitter klonu değil

Jack Dorsey Meta's Threads'i hedef aldı ve Twitter'ı kopyalamakla suçladı. Dorsey, 'Uçan arabalar istiyorduk, onun yerine yeni bir Twitter klonumuz oldu' sözlerini kaydetti.

A+A-

Jack Dorsey, Meta'nın yeni gözde uygulaması Threads'i bir kez daha eleştirerek özgünlükten yoksun olmasından yakındı ve Twitter'ı taklit etmeye çalışan pek çok "klondan" biri olarak nitelendirdi.

Facebook'un sahibi Meta, metin tabanlı sosyal medya ağı Threads'i Çarşamba günü kullanıma sundu, ancak uygulama şimdiden eleştiri oklarını üzerine çekmeye başladı; kimileri uygulamanın Twitter'ın tasarımından etkili bir şekilde kopya edildiğini söylüyor.

Twitter'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Dorsey, Perşembe günü Threads ile ilgili şikayetlerini tweetleyerek şöyle dedi: "Uçan arabalar istiyorduk, onun yerine yeni bir Twitter klonumuz oldu."

Twitter'ın şu anki sahibi Elon Musk, Dorsey'in tweetine bir gülme emojisiyle yanıt verdi ve her ikisi de son birkaç gün içinde Threads ile ilgili sorunlarını açıkça dile getirdi.

Musk, Threads'in piyasaya sürülmesiyle ilgili olarak Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'i mahkemeye vermekle tehdit ediyor ve bir ihtarname ile şirketin "Twitter'ın ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyet haklarını" yasadışı bir şekilde kullandığını iddia ediyor.

Twitter alternatifi Threads cephesinde ise bir heyecan dalgası var; lansmanının sadece ilk birkaç saatinde 10 milyondan fazla kişi kaydoldu ve büyük ölçüde aylık yaklaşık iki milyar aktif kullanıcısı olan Instagram ile olan bağlantısından yararlandı.

İlgili Haberler