Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 Şükran Günü arifesinde

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 Şükran Günü arifesinde

New York Menkul Kıymetler Borsası, Nvidia'nın olumlu yönelimini koruduğu bir piyasada yükselişle kapandı. Dow Jones, NASDAQ endeksi ve S&P 500 endeksi değer kazandı. Şükran Günü tatili arifesinde piyasa beklemede

A+A-

New York Menkul Kıymetler Borsası Çarşamba günü, yarı iletken devi Nvidia'nın incelikli iletişiminden gereksiz yere etkilenmeyen ve olumlu yönelimini koruyan bir piyasada yükselişle kapandı. Dow Jones %0,53, NASDAQ endeksi %0,46 ve daha geniş S&P 500 endeksi %0,41 değer kazandı.

Interactive Brokers analisti Steve Sosnick Wall Street'teki hareketi "Çok fazla hacim olmadığında ve çok fazla bilgi de olmadığında, yapılacak en güvenli şey piyasanın yükselmesini beklemektir. Ve öyle de oldu," şeklinde değerlenirdi.

Nvidia'nın üretken yapay zeka platformu ChatGPT için gerekli olan grafik kartlarının üreticisi, üçüncü mali çeyrekte beklentileri aşarak analistlerin tahminlerinin üzerine çıktı. Yatırımcılar, Çin'e yönelik yeni ihracat kısıtlamalarının Nvidia'ya etkisini anlamak için bir ara veriyorlar. Nvidia'nın finans direktörü, bu kısıtlamaların Çin cirosunu olumsuz etkileyeceğini belirtti, ancak diğer bölgelerdeki güçlü büyümeyle dengeleneceğini söyledi.

Wall Street, OpenAI'nin başına geri dönme haberinin ardından Microsoft tarafından cesaretlendirildi. C3 AI ve Meta gibi yapay zeka ile ilişkili diğer şirketler de rağbet gördü. Wall Street ayrıca tahvil faizlerinin istikrara kavuşması ve petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte iyileşme yaşadı. Deere, çeyrek sonuçlarına rağmen geriledi çünkü 2024 mali yılı için kar tahminleri nedeniyle yaptırıma uğradı.

 

İlgili Haberler