Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, Nvidia kazançlarını bekliyor

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq, Nvidia kazançlarını bekliyor

Tüm gözler yüksek önem taşıyan Nvidia verilerindeyken New York borsasında vadeli işlemler yükselişe geçti

A+A-

New York borsasında hisse senedi endeks vadeli işlemleri Çarşamba günü yükselişe geçti. Gözler günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ve bu yıl megacap büyüme hisselerinde yapay zeka destekli bir ralliyi yeniden ateşleyebilecek Nvidia çeyrek sonuçlarına çevrildi.

Dow e-minis 34 puan veya %0,1, S&P 500 e-minis 4,25 puan veya %0,1 ve Nasdaq 100 e-minis 4,75 puan veya %0,03 artış gösterdi.

Çip tasarımcısı Nvidia'nın geçtiğimiz çeyrekte yaptığı patlama tahmini, hissenin bu yıl üç kattan fazla değer kazanmasına yardımcı oldu ve 'Muhteşem Yedili' grubundaki diğer megacap hisselerindeki büyük kazançları da tetikleyerek S&P 500'ü %14 yükseltti.

Nvidia'nın gelir hedefinin Wall Street tahminlerini bir kez daha aşacağına dair artan beklentiler, çip üreticisinin hisselerini Salı günü rekor seviyeye taşıdı. Ancak analistler aksi durumda yani yatırımcı beklentilerinin karşılanamamasının borsalarda daha geniş bir satış dalgasını tetikleyebileceğinden korkuyor.

ABD hisse senedi opsiyon piyasasındaki tüccarlar, Çarşamba günü piyasalar kapandıktan sonra açıklanacak olan çip üreticisinin kazançlarının ardından Nvidia hisselerinde normalden daha büyük bir dalgalanmaya hazırlanıyor.

Nvidia hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %0,4 artış gösterirken, diğer büyük teknoloji ve büyüme şirketlerinin hisseleri karışık seyretti ve Tesla, şirketin Almanya fabrikasının üretim hedefini düşürdüğünü belirten bir raporun ardından %2,5 düştü.

Megacap büyüme hisseleri, ABD ekonomisinin hala güçlü olduğuna dair işaretlerin Federal Rezerv'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutabileceğine dair endişeleri artırması ve devlet tahvili getirilerinin yükselmesinin ardından Ağustos ayının ilk birkaç haftasında tökezlemişti.

Çarşamba günü hisse senetlerini destekleyen 10 yıllık ABD Hazine tahvilinin getirisi, daha uzun süre daha yüksek faiz oranlarına ilişkin devam eden endişeler nedeniyle bir önceki seansta ulaştığı yaklaşık 16 yılın en yüksek seviyelerinden geriledi.

S&P Global'in 9:45'te açıklayacağı Ağustos ayı öncü ABD Bileşik PMI endeksi, Cuma günü Fed Başkanı Jerome Powell'ın merakla beklenen konuşması öncesinde ticari faaliyetlerin gücü ve faiz oranlarının izleyeceği yol hakkında ek ipuçları sağlayabilir.

CME Group'un FedWatch aracına göre, yatırımcıların Fed'in Eylül ayında faiz oranlarını değiştirmeyeceğine dair bahisleri %86,5 seviyesinde bulunuyor, ancak merkez bankasından faiz indirimi beklentilerini azaltmış durumdalar.

 

İlaç üreticileri Arcus Biosciences ve Merck & Co'nun hisseleri, İsviçreli rakibi Roche'un bir ara analizden elde edilen pozitif akciğer kanseri ilaç denemesi verilerini yanlışlıkla yayınlamasının ardından sırasıyla %28,7 ve %1,3 arttı.

Spor perakendecileri Nike ve Under Armour, hisseleri %28,4 düşen Foot Locker'ın kar tahminini düşürmesinin ardından sırasıyla %3,2 ve %1,4 düştü.

Peloton Interactive hisseleri, fitness ekipmanları üreticisinin ilk çeyrek gelirinin tahminlerin altında kalmasının ardından %27 düştü.

İlgili Haberler