Endekste yükseliş bankalar öncülüğünde devam edecek

Endekste yükseliş bankalar öncülüğünde devam edecek

İş Yatırım'a göre Borsa İstanbul'da yükseliş bankalar öncülüğünde devam edecek.

A+A-

İş Yatırım'ın 15 Şubat 2024 piyasalar bülteninde Borsa İstanbul’un yukarı trendini sürdüreceğine yer veriyor. Bültende ayrıca teknik olarak Koç Holding, Migros, Şişecam ve Pegasus'un hareketli olacağı belirtiliyor.

İşte İş Yatırım bülteninin dikkat çeken noktaları:

Piyasalar enflasyon şoku sonrası yaralarını sarıyor. ABD borsası negatif enflasyon sürprizi sonrası oluşan kayıpları teknoloji hisseleri öncülüğünde geri alıyor.

Tahvil piyasası boğa dikleşmesi ile Salı günkü kaybının yarısına yakınını geri aldı.

Emtia piyasaları metaller öncülüğünde yükseliyor.

Advanced Micro Devices, Meta, Microsoft, Nvidia, Tesla gibi dev şirketler yükselişte öncü konumda. Bölgesel bankalar, demir çelik, havacılık, rafineri hisseleri endekse göre güçlü seyrediyor.

Borsa İstanbul gün içi oynak bir seyir izlese de kapanışa doğru gelen alış dalgasıyla Salı günkü kaybının yarısına yakınını geri aldı. Anadolu Hayat, Arçelik, Ford Otosan, Gübre Fabrikaları, Migros, Şişecam, Petkim, Tüpraş, Yapı Kredi yükselişte öncü isimler. Gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve telekom hisseleri geride kalıyor.

Dünya piyasalarının seyri Borsa İstanbul’da yatay bir açılışa işaret ediyor. Ancak yabancı kurumsal yatırımcının genelde alış yönünde olması Borsa İstanbul’un yukarı trendini sürdüreceğine işaret ediyor.

Yükselişin banka hisseleri öncülüğünde devam edeceğini düşünüyoruz. Beklentilere yakın sonuçlar açıklayan ve 2024 bütçesi çok parlak olmayan Halkbank’ın nötr tepki vermesini bekliyoruz.

Bangladeş operasyonlarını 104 milyon dolar üzerinden satın alımı için sözleşme imzalayan Coca Cola’da pozitif tepki bekliyoruz. Verim Gübre’yi satın almak için sözleşme imzalayan Alarko Holding’in sınırlı pozitif tepki vermesini bekliyoruz.

Teknik olarak beğendiğimiz hisseler: Koç holding, Migros, Şişecam, Pegasus.

İlgili Haberler