Europower Enerji'nin halka arz ayrıntıları belli oldu

Europower Enerji'nin halka arz ayrıntıları belli oldu

Europower Enerji'nin halka arz ayrıntıları merak ediliyor?. İşte 2.4 milyar TL'ye ulaşabilecek arzın tüm ayrıntıları

A+A-

Europower Enerji'nin halka arzı SPK tarafından onaylandı ve Ak Yatırım liderliğinde 41 kurumluk bir konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilecek. Sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arz, 12 Nisan Çarşamba, 13 Nisan Perşembe ve 14 Nisan Cuma günleri yapılacak ve yurt içi bireysel yatırımcılar için eşit dağıtım yöntemi uygulanacak.

Halka arzda 1 TL nominal değerli pay için 40,60 TL sabit fiyattan talep toplanacak. Şirket sermayesi 175 milyon TL'den 220 milyon TL'ye çıkarılacağından, artırımı temsil eden 45 milyon TL nominal ve mevcut hissedarlara ait 5 milyon TL nominal olmak üzere toplam 50 milyon TL nominal değerli 50 milyon adet pay halka arz edilecek. Toplanan kesin talep, satışa sunulan pay miktarından fazla olursa, M. Behiç Harmanlı'ya ait 10 milyon TL nominal değerli payın halka arz edilecek miktara eklenmesi planlanıyor. Ek satışın tamamının gerçekleşmesi durumunda halka arz edilecek nominal pay adedi 60 milyona ulaşacak.

Europower Enerji, Girişim Elektrik A.Ş.'nin bağlı ortaklığıdır ve yüksek, orta ve alçak gerilim elektrik ekipmanları ve sistemleri üreten, dünya çapında proje tasarımı, proje yönetimi, otomasyon & SCADA, işletmeye alma, denetim, saha testleri ve eğitim hizmetleri gibi mühendislik hizmetleri sunan 7 faal fabrikası ve yapımı devam eden 3 adet fabrikası ile global bir oyuncudur. Halka arz, Ak Yatırım liderliğinde gerçekleşecek ve BİST'te #EUPWR koduyla işlem görecek.

Europower Enerji Yönetim Kurulu Başkanı M. Behiç Harmanlı, halka arzın başarılı geçeceğine inandıklarını belirterek, 22 yıldır enerji sektörünün öncülerinden olduklarını ve enerjinin üretimi, iletimi, dağıtımı, kontrolü ve verimliliği gibi her alanda hizmet verdiklerini söyledi. Türkiye'de 7 ülke ile ofis ve tesisleri bulunan şirket, halka arz ile sektörel büyüme hedefine ulaşmak ve uluslararası alanda lider bir marka olmak istiyor.

Bu haber toplam 3429 defa okunmuştur
İlgili Haberler