Fed Başkanı Bullard iki faiz artırımının daha gerekli olduğunu söyledi

Fed Başkanı Bullard iki faiz artırımının daha gerekli olduğunu söyledi

Saint Louis Fed Başkanı James Bullard Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu yıl iki çeyrek puanlık faiz artırımı daha görmek istediğini söyledi.

A+A-

Fed başkanlarından Bullard, Amerikan Gaz Birliği'nin Fort Lauderdale, Fla'daki Finansal Forumu'nda moderatörlüğünü yaptığı bir tartışmada, "Enflasyon üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmak için politika faizini daha da yükseltmemiz gerekeceğini düşünüyorum" dedi.

Bullard, faiz artırımlarının zamanlamasının belirsiz olduğunu, ancak kendisinin faizlerin "geç değil, erken" artırılması taraftarı olduğunu söyledi.

Fed, Mayıs ayındaki toplantısında gösterge faiz oranını 25 baz puan artırarak %5-%5,25 aralığına yükseltmiştir. Bu, Fed yetkililerinin bu döngüdeki en yüksek faiz oranı için medyan tahminine uyuyor.

Fed yetkilileri, Haziran ortasındaki toplantılarında faiz artırımlarına devam edip etmeme ya da ekonominin hızlı faiz artırımlarından nasıl etkilendiğini görmek için ara verme konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bazı yetkililer "duraklama" kelimesinden hoşlanmıyor ve Haziran ayında faiz oranlarını sabit tutmayı "atlama" olarak nitelendiriyor, çünkü faiz oranlarını artırmayı bitirdiklerini söylemediklerinin altını çiziyor.

Piyasalar Fed'in faiz artırımlarına son verdiğini düşünüyor ve hatta bu yıl içinde faiz indirimlerini fiyatlıyor.

Bullard, Fed'in daha fazla artırım yapmayacağı yönündeki tahmininin, yılın ilk yarısında daha yavaş büyüme ve enflasyonda sonraki verilerde görülenden daha hızlı bir düşüş beklentilerine dayandığını söyledi.

Bullard, sözlerini "Enflasyon çok yüksek seyrediyor" diyerek noktaladı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler