Fed yetkililerinden ardı ardına faiz mesajları

Fed yetkililerinden ardı ardına faiz mesajları

Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı Loretta Mester ve Kansas City'deki meslektaşı Esther George faiz değerlendirmesinde bulundu.

A+A-

Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı Loretta Mester, yetkililerin tamamen enflasyonu düşürmeye odaklandıklarını söylerken, Kansas City'deki meslektaşı Esther George, bol miktarda ABD tasarrufunun talebi soğutmak için daha yüksek faiz oranlarını gerektirebileceği konusunda uyardı.

Mester, Salı günü bankasının ev sahipliği yaptığı sanal bir etkinlikte oran belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesine atıfta bulunarak, "Yüksek enflasyon seviyesi göz önüne alındığında, fiyat istikrarını yeniden sağlamak FOMC'nin bir numaralı odak noktası olmaya devam ediyor. Enflasyonu yüzde 2'ye kadar sürdürülebilir bir aşağı yönlü yörüngeye oturtmak için araçlarımızı kullanmaya kararlıyız" dedi.

Kansas City Federal Rezerv Bankası Başkanı George, Salı günü Şili Merkez Bankası'nın ev sahipliğinde Santiago'da düzenlenen bir panelde, "Yüksek tasarrufların tüketime ivme kazandırması ve daha yüksek faiz oranları gerektirmesi muhtemel olsa da, bu hanelerin daha zengin, mali açıdan daha az kısıtlı ve daha iyi sigortalı olduğunu görmemiz kesinlikle olumlu. Ancak bununla birlikte, düşen enflasyon, tasarrufları tüketim yerine teşvik etmemiz gerektiği anlamına gelecek" dedi.

Fed, bu ay üst üste dördüncü kez faiz oranlarını 75 baz puan artırarak, gösterge faiz oranındaki hedefi yüzde 3,75 ila yüzde 4 aralığına getirdi. Hem Mester hem de George bu yıl FOMC seçmeni.

Yatırımcılar, vadeli işlem piyasalarındaki sözleşmelerin fiyatlamasına göre, Fed'in 13-14 Aralık'taki toplantısında daha küçük, yarım puanlık bir artışa geçmesini ve gösterge faizin gelecek yıl yaklaşık yüzde 5'te zirve yapmasını bekliyor.

Mester daha önce Pazartesi günü, Fed'in gelecek ayki toplantısında faiz artırım hızını yavaşlatmasıyla ilgili bir sorunu olmadığını söylemişti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler