Fed'in faiz kararı sonrası Powell'dan faiz açıklaması

Fed'in faiz kararı sonrası Powell'dan faiz açıklaması

Fed politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5-5,25 aralığına yükseltti. Fed Başkanı Powell karar sonrası yaptığı açıklamada gelecek aylarda veri odaklı ilerleneceğine dikkat çekti

A+A-

Faiz kararının duyurulmasının ardından Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısı düzenledi. Powell konuşmasında bundan sonra da verileri takip ederek adımları atacaklarını ve gerekirse para politikasını daha da sıkılaştıracaklarını söyledi. Enflasyonun hala hedefin üzerinde seyrettiğini belirten Powell “geçen yılın ortalarından beri enflasyon yavaşladı ama hala yüksek kalmaya devam ediyor. Enflasyonu hedefe döndürmekte kararlıyız, önümüzde uzun bir yol var” ifadesini kullandı.

Powell bankacılık sektörünün dirençli olduğunu ve Mart başından bu yana iyileştiğini kaydetti. JPMorgan’ın First Republic Bank’ı satın almasının ‘iyi bir karar’ olduğunu savundu.

Borç tavanı konusunda ise “borç tavanının zamanında yükseltilmesi önemli. Bu konuda bir anlaşmanın olmamasının ekonomik sonuçları son derece belirsiz” yorumunu yaptı.

Powell resesyondan kaçınmanın mümkün olduğunu da dile getirdi.

Bu haber toplam 786 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler