Finlandiya NATO konusunda Türkiye'den yana umutlu

Finlandiya NATO konusunda Türkiye'den yana umutlu

Finlandiya NATO konusunda Türkiye ile pürüzleri aşacağına inanıyor.

A+A-

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılma planlarına itirazı nedeniyle Türkiye ile yaşanan sorunları çözebileceklerini açıkladı.

Niinisto İsveç parlamentosuna hitaben yaptığı konuşmada, "Türkiye'den gelen açıklamalar son birkaç gün içinde çok hızlı bir şekilde değişti ve daha da sertleşti. Ancak yapıcı görüşmelerle sorunları çözeceğimize eminim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO üyeliklerine olumlu bakmadıklarını belirttiği İsveç ve Finlandiya’nın Türkiye’yi ziyarete etmeye hazırlanan heyetlerine kapıyı kapatmıştı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile düzenlediği basın toplantısında Erdoğan iki ülkeye “Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye’ye yaptırım uygulayanların NATO’ya girmelerine biz evet demeyiz” diye seslendi.

Erdoğan, iki ülkenin terör örgütlerine karşı açık bir tavır koymadıklarını söylerken, kendilerine sığınan bazı isimleri de iade etmeyecekleri yönünde açıklamalar yaptıklarını ifade etti. Erdoğan İsveç için “terör örgütünün kuluçka merkezi” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler