Foxconn ortaklığı bitirdi Hindistanlı teknoloji devinin hisseleri çakıldı

Foxconn ortaklığı bitirdi Hindistanlı teknoloji devinin hisseleri çakıldı

Foxconn'un yarı iletken ortak girişiminden çekilmesinin ardından Hindistan'ın teknoloji devi Vedanta'nın hisseleri düşüşe geçti.

A+A-

Hindistanlı Vedanta, Tayvanlı Foxconn'un metal-petrol holdingi ile 19,5 milyar dolarlık yarı iletken ortak girişiminden çekildiğini açıklamasından bir gün sonra Salı günü %2'nin üzerinde değer kaybetti.

Şirketler geçtiğimiz yıl Gujarat eyaletinde yarı iletken ve ekran üretim tesisleri kurmak için ortaklık kurmuştu. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak Pazartesi günü Reuters'a yaptığı açıklamada, Hindistan hükümetinin teşvik onaylarındaki gecikmelerle ilgili endişelerin Foxconn'un girişimden çekilme kararına katkıda bulunduğunu söyledi.

Foxconn'un projeden çekilmesi, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin elektronik üretiminde "yeni bir çağ" arayışında olan Hindistan'ın ekonomik stratejisi için en önemli öncelik haline gelen ülkedeki çip üretim planlarına bir darbe vurdu.

S&P Global Ratings, Vedanta'nın planlanan yarı iletken işinin acil likidite baskısını artırmadığını belirterek, hükümetin onayını bekleyen yarı iletken projesi için acil büyük bir finansman taahhüdü olmadığına inandığını ekledi.

Ülkenin piyasa düzenleyicisi Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEBI), yaklaşık iki hafta önce Foxconn girişimiyle ilgili açıklama yükümlülüğü ihlalleri nedeniyle Vedanta'ya 3 milyon rupi (36.430,76 $) para cezası vermişti.

Vedanta hisseleri, ortaklığın geçen yıl Şubat ayında duyurulmasından bu yana son kapanış itibariyle %24'ün üzerinde düştükten sonra, %2,6'lık bir düşüşle 275 rupi seviyesine geriledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler