Fransa, Apple'dan iPhon telefonları geri çekmesini istedi

Fransa, Apple'dan iPhon telefonları geri çekmesini istedi

Fransa, iPhone 12 telefonu çok fazla radyasyon yaydığı için Apple'dan ürünü geri çekmesini istedi

A+A-

Fransız hükümetine bağlı bir üst kurul, Apple'a iPhone 12'yi çok yüksek düzeyde elektromanyetik radyasyon yaydığını piyasadan çekmesini  istedi.

Radyo-elektrik frekanslarının yanı sıra halkın maruz kaldığı elektromanyetik radyasyonu da denetleyen Ulusal Frekans Ajansı (ANFR), Salı günü yaptığı açıklamada Apple'a ayrıca "bu arızayı hızla düzeltmek için mevcut tüm araçları uygulama" çağrısında bulundu.

Açıklamaya göre, iPhone 12'ye yönelik düzeltici güncellemeler ajans tarafından izlenecek ve işe yaramazlarsa, "Apple zaten satılmış olan telefonları geri çağırmak zorunda kalacak" dedi.

ANFR, kısa süre önce Apple iPhone 12 de dahil olmak üzere 141 cep telefonunu insan vücudu tarafından emilebilen elektromanyetik dalgalar açısından kontrol ettiğini söyledi.

Açıklamada elde edilen sonuçların, elde ya da cepte taşınan bir telefon üzerinde yapılan testlerde kilogram başına 5.74 watt elektromanyetik enerji emilimi tespit edildiğini ve bunun Avrupa Birliği standardı olan kilogram başına 4.0 watt'tan daha yüksek olduğunu belirtti.

Kurum, ceket ya da çantada tutulan bir telefon için radyasyon seviyeleri değerlendirildiğinde iPhone 12'nin eşiği karşıladığını söyledi.

İlgili Haberler