Fransa krizi nükleerle aşma hedefinde

Fransa krizi nükleerle aşma hedefinde

Fransa hükümeti Electricite de France SA'dan Avrupa'da kış aylarında yaşanan enerji krizine yardımcı olmak için bazı nükleer reaktörleri planlanandan daha erken başlatmasını talep etti.

A+A-

Fransa Ekoloji Bakanı Barbara Pompili, France Info radyosuna yaptığı açıklamada, Cuma günkü bir toplantıda EDF CEO'su Jean-Bernard Levy'den bakım nedeniyle durdurulan ve Ocak ortasında yeniden başlatılması planlanan bazı reaktörlerin planlanandan daha hızlı yeniden başlatılmasını istediğini açıkladı.

Pompili, "EDF çalışanlarından olası herhangi bir kıtlıkla yüzleşmek için onları daha erken açmak için çalışmasını istedim" dedi.

Fransa'nın en büyük jeneratörü üzerindeki baskı, Çarşamba günü EDF'nin atom tesislerinde elektrik fiyatlarını yeni rekorlara taşıyan yeni bakım kesintilerinin duyurusunun ardından geldi.

Şirketler ve haneler zaten yüksek enerji maliyetleriyle başa çıkmakta zorlanıyordu ve haberler, önümüzdeki aylarda soğuk algınlığı durumunda olası elektrik kesintilerine ilişkin endişeleri artırdı.

Pompili Pazar günü yaptığı açıklamada, Fransa'nın erken reaktör yeniden başlatmalarına ek olarak, bazı şirketlerle hükümetten ödemeler karşılığında talebin en yoğun olduğu saatlerde üretimi kesmeyi kabul ettikleri sözleşmeleri olduğu için herhangi bir elektrik kesintisi olmayacağını söyledi. Pompili, son olarak, aşırı soğuk olması durumunda Fransa'nın verilen voltajı zorlukla algılanabilecek bir şekilde azaltabileceğini de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler