Gedik Yatırım Mavi (MAVI) için hedef fiyatını yükseltti

Gedik Yatırım Mavi (MAVI) için hedef fiyatını yükseltti

Gedik Yatırım, MAVI-Mavi için hedef fiyatını 165 TL'den 240 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu.

A+A-

Gedik Yatırım, Mavi için hedef fiyatını yukarı yönlü revize ederek 165 TL'den 240 TL'ye yükseltti ve tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korumayı sürdürdü. İşte Gedik Yatırım'ın Mavi raporunda öne çıkan noktalar:

Mavi Giyim’i model portföyümüze ekliyor, hedef fiyatımızı TL165/pay’dan TL240/pay’a yükseltiyoruz: Mavi Giyim’i model portföyümüze ekliyoruz. Ekleme nedenimiz, şirketin 15 Mart 2024 Cuma günü açıklanan olumlu finansal sonuçları ve daha da önemlisi oldukça güçlü büyüme görünümüne dayanmaktadır.
Şirket 2024 yılında konsolide satış gelirlerinin %70 (±%5) büyümesini, FAVÖK marjının (±50bp) ve net nakit pozisyonunun artmasını öngörmektedir. Mavi Giyim’in fiyatlama stratejisi, pazar konumu ve ürün portföyü göz önüne alındığında makul görünen bu beklentiler, %70’lik satış geliri büyümesi ve yatay marjlarla %57’lik FAVÖK artışına işaret etmektedir. Dolayısıyla şirketin, Türkiye geneli ortalamasından daha güçlü (ve öngörülebilir) bir reel faaliyet büyümesi elde edebilmesi beklenilebilir.

Bu öngörülerle hisse 2024 yılı beklentilerine göre oldukça cazip 3,5x FD/FAVÖK çarpanı ve bizim beklentilerimize göre zımni 5,4x FD/FAVÖK çarpanı ile işlem görmektedir. Ayrıca Şirket Yönetim Kurulu, 1 TL nominal değerli pay için 08.05.2024’de ödenmek üzere brüt nakit toplam 4,25 TL (temettü verimi: %2,8) kar payı dağıtılmasına karar vermiştir.


İlgili Haberler