Goldman Sachs: Çin yeniden açılırsa piyasalar coşar

Goldman Sachs: Çin yeniden açılırsa piyasalar coşar

Goldman Sachs'tan yapılan açıklamada Çin hisselerinin yeniden açılış halinde yüzde 20 artabileceğini kaydetti.

A+A-

Hong Kong ve Çin'de hisse senetleri, Pekin'in yakında Sıfır-Kovid politikasını gevşetebileceği yönündeki spekülasyonların etkisiyle dalgalı geçen bir haftanın sonunda yükseldi. Ancak Goldman Sachs'taki ekonomistler, Çin'in yeniden açılmasının aylarca süreceğini söylüyorlar.

Hafta sonu boyunca, Çinli sağlık yetkilileri, dünyanın çoğu kontrolleri kaldırmaya başlamış olsa bile, hükümetin Kovid'e karşı sıfır tolerans politikasına bağlı kalma tutumunu yineledi.

Bu, büyük Çin pazarlarında devam eden iyimserliği durdurmadı ve Hang Seng Tech endeksi Pazartesi günü Asya'nın sabah ticaretinde yüzde 5'i geçti.

Hui Shan liderliğindeki Goldman Sachs ekonomistleri Pazar günü bir notta, "Yaşlıların aşı oranları düşük kaldığından ve Hong Kong resmi verilerine göre aşılanmamış olanlar arasında vaka ölüm oranları yüksek göründüğünden, fiili yeniden açılmaya hala aylar var" dedi.

Çin hisseleri yeniden açılışta %20 artabilir

Goldman, Çin'in 2023'ün ikinci çeyreğinde yeniden açılabileceği görüşünü sürdürüyor.

ABD yatırım bankasındaki ekonomistler, o zaman geldiğinde Borsa için iyi bir haber olacağına ve önlemlerin hafifletilmesine yol açan bir ralli olabileceğine işaret ettiler.

Kinger Lau da dahil olmak üzere ekonomistler tarafından yapılan ayrı bir notta, “Tam bir yeniden açılmanın, yukarıdan aşağıya ve tarihsel duyarlılık analizlerine dayanarak Çin hisse senetleri için yüzde 20 yukarı yönlü olabileceğini tahmin ediyoruz” dedi.

İlgili Haberler