Goldman Sachs, işten çıkarmalara Ocak'ta başlıyor

Goldman Sachs, işten çıkarmalara Ocak'ta başlıyor

Goldman Sachs, yeni yılın ilk ayında işten çıkarmalara başlıyor. Şirketin CEO'su David Solomon, işten çıkarmalarla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

A+A-

Goldman Sachs Group Inc.'in CEO'su David Solomon, personele geleneksel yıl sonu mesajında, birkaç hafta içinde açıklanacak olan yeni işten çıkarmalar üzerinde çalıştığını bildirdi.
Solomon, "Dikkatli bir inceleme yürütüyoruz ve tartışmalar devam ederken, personel sayısındaki azalmanın Ocak ayının ilk yarısında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Ekonomik faaliyeti yavaşlatan parasal koşulların sıkılaştırılması da dahil olmak üzere iş ortamını etkileyen çeşitli faktörler var. Liderlik ekibimiz için odak noktası, firmayı bu ters rüzgarları atlatmaya hazırlamaktır." dedi.

Kaynaklar, bu ayın başlarında, nihai sayının daha da düşebileceğini belirtseler de, firma kar ve gelirdeki düşüşü kontrol altına almak için iş gücünün %8'ini işten çıkarabilir veya 4.000'e kadar kişiyi işten çıkarabilir.
Kaynaklar, üst düzey yöneticilerden olası maliyet azaltma hedeflerini belirlemelerinin istendiğini belirterek nihai işten çıkarma sayısının netleştirilmediğini kaydetti.


İlgili Haberler