Google ile iş birliğine giden Nvidia'nın hisseleri yeni rekorunu kırdı

Google ile iş birliğine giden Nvidia'nın hisseleri yeni rekorunu kırdı

Nvidia hisseleri, çip üreticisinin Google ile ortaklığını duyurmasının ardından hisseleri Salı günü %4,2 artarak rekor seviyeden kapandı.

A+A-

Nvidia ile Google, yapay zeka teknolojisinin dağıtımını genişletebilecek bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma Nvidia hisselerine de olumlu yansıdı ve yeni bir rekoru beraberinde getirdi.

Hisse senedinin hızlı yükselişi devam etti ve 2023'te %234'lük bir artışla S&P 500'ün açık ara en iyi performans gösteren hissesi oldu. Facebook'un ana şirketi Meta, endekste %148 artışla ikinci sırada yer alıyor.

Rekor kapanış, şirketin üç aylık gelirinin bir önceki yıla göre iki katına çıktığını açıklamasının ve bu dönemdeki satışların yıllık bazda %170 artabileceğini belirten bir tahminde bulunmasının ardından bir haftadan kısa bir süre sonra gerçekleşti. Beklenenden iyi gelen kazanç raporunun ertesi günü, hisse senedi öğleden sonra geri çekilmeden önce 502,66 $ ile gün içi rekor seviyeye tırmandı.

Nvidia'nın işleri hızla büyüyor çünkü grafik işlem birimleri ya da GPU'ları bulut şirketleri, devlet kurumları ve startup'lar tarafından OpenAI'nin ChatGPT'sinin temelini oluşturan teknoloji gibi üretken yapay zeka modellerini eğitmek ve dağıtmak için kapışılıyor.

Salı günü Nvidia CEO'su Jensen Huang, iki şirket arasındaki yapay zeka anlaşmasını tanıtmak üzere bir Google konferansına katıldı. Ortaklık sayesinde Google'ın bulut müşterileri, Nvidia'nın güçlü H100 GPU'ları tarafından desteklenen teknolojiye daha fazla erişebilecek.

Huang bir blog yazısında "Google Cloud ile genişletilmiş işbirliğimiz, geliştiricilerin enerji verimliliğini artıran ve maliyetleri azaltan altyapı, yazılım ve hizmetlerle çalışmalarını hızlandırmalarına yardımcı olacak" dedi.

Nvidia'nın GPU'ları Microsoft ve Amazon'un rakip bulut platformlarında da mevcut.

İlgili Haberler