Halk Yatırım, Petkim hissesi için hedef fiyatı yükseltti

Halk Yatırım, Petkim hissesi için hedef fiyatı yükseltti

Halk Yatırım, Petkim hissesi için hedef fiyat ve tavsiyesini revize etti

A+A-

Halk Yatırım, PETKM-Petkim için hedef fiyatını 15 TL'den 19,5 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "tut" olarak korudu. 

 

Halk Yatırım'ın Petkim raporu şöyle:

Beklentilerin altında net kar. Petkim, 2Ç23’te ortalama piyasa beklentisi olan 309 milyon TL ve beklentimiz olan 234 milyon TL’nin altında yıllık bazda %95 azalışla 134,4 milyon TL net kar açıkladı. Beklentimizin altında gerçekleşen net karda zayıf operasyonel performans etkili oldu.

Satış gelirleri kurum beklentimizin hafif üzerinde. Net satış gelirleri ortalama piyasa beklentisi olan 10.524 milyon TL’nin %1, beklentimiz olan 10.004 milyon TL’nin ise %6 üzerinde yıllık bazda %26 azalış (çeyreklik: %15,4 artış) ile 10.612 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Yıllık bazda azalış gösteren satış gelirlerinde, ürün fiyatlarında yaşanan geri çekilme ve 477 bin tonla yıllık bazda %30 azalan satış tonajı etkili oldu. Böylece brüt kapasite kullanımı %71 (2Ç22: %81) seviyesinde gerçekleşirken, ticari ürün satışı yıllık bazda %62 azalarak 126 bin ton seviyesinde gerçekleşti.

FAVÖK beklentilerin altında. Petkim, 2Ç23’te beklentimiz olan 179 milyon TL ve ortalama piyasa beklentisi olan 143 milyon TL’nin oldukça altında yıllık bazda %98 azalışla 19,2 milyon TL FAVÖK açıkladı (1Ç23: 243 milyon TL operasyonel zarar). Beklentimizin altında gerçekleşen FAVÖK performansında, zayıf seyreden ürün karlılıkları ve ağırlıkla genel yönetim giderlerinden kaynaklı beklentimizin
%21 üzerinde gerçekleşen faaliyet giderleri etkili oldu. 2Ç23’te kaydedilen 11 milyon USD stok zararı (HLY Araştırma: 7 milyon USD) FAVÖK üzerinde bir diğer baskılayıcı unsur olarak ortaya çıktı. Satış kompozisyonunda %32 paya sahip olan termoplastik ürün grubunda nafta makası daralmaya devam ederken, aromatik ürün grubunda (%17 satış payı) gözlenen toparlanma operasyonel karlılıkta destekleyici oldu.

12 aylık hedef fiyatımızı 15 TL’den 19,50 TL’ye revize ediyor; ‘TUT’ tavsiyemizi sürdürüyoruz. Petrokimya sektöründe bozulan arz talep dengesinin negatif yansımalarının şirket finansalları üzerindeki baskılayıcı etkilerini takip etmeye devam ediyoruz. Çin cephesinde zayıf seyreden talebin sektör üzerinde baskılayıcı unsur olarak kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Petkim’in Türkiye'de tek entegre petrokimya tesisi olması, geniş ürün karması ve güçlü üretim kapasitesi ile uzun vadede beğenmeye devam ediyor, kısa vadede ise sektörde baskılayıcı görünümün devam edeceğini düşünüyoruz. Makro tahminlerimizde yaptığımız yukarı yönlü güncellemeler neticesinde; Petkim için 12 aylık hedef fiyatımızı 19,50 TL’ye revize ediyor, TUT tavsiyemizi sürdürüyoruz.
 

İlgili Haberler