Hangi banka hissesi daha çok kazandıracak?

Hangi banka hissesi daha çok kazandıracak?

Yatırım şirketleri, aracı kurum raporlarında en ucuz hisseler olarak bankacılık sektörü hisseleri öne çıkıyor. Peki hangi banka hissesi daha çok kazandıracak

A+A-

BORSATEK.COM - Türkiye'nin kredi notu görünümünden sonra kredi notu da uygulanan ekonomi programına bağlı olarak yükselmeye başladı. İlk fişeği Fitch ateşledi ve Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. 

Borsa İstanbul'u yakından izleyenler, yatırımı olanlar, Cuma günü geç saatlerde hatta cumartesi gününün ilk saatlerinde yapılan not artırımı açıklamasını adeta önceden bildiler. Son dönem yerli, yabancı hemen hemen bütün raporlarda ucuz olduğu açıkça belirtilen bankacılık sektörü hisselerine, haftanın özellikle son iki günü yoğun bir talep gelince işin rengi de anlaşılmıştı. 

Banka hisselerine ait raporlardaki benzerlik dışında yine hemen herkesin hem fikir olduğu bir konu daha var. Borsa İstanbul yükselişine devam edecekse banka hisselerinin de bu harekete bundan sonra katılması artık kaçınılmaz.

Peki, hangi banka hissesi ne kadar iskontolu veya prim potasyieli barındırıyor. Bu konuda da yerli yabancı çok sayıda rapor var. Biz bu yazıya, İş Yatırım'ın raporlarını baz alarak banka hisselerinin prim potansiyellerini  aldık. İş Yatırım, İş Bankası (ISCTR) hisseleri analizi yapmadığından bu hisse için diğer kurumların son dönemde açıkladığı hedef fiyatları koyduk.

İşte Borsa İstanbul'daki banka hisselerinin getiri potansiyelleri:

>> SONRAKİ SAYFA: Halkbank / Getiri Potansiyeli % 22.13

İlgili Haberler