iOS 17.1 güncellemesi geliyor: Apple iPhone'larda ne değişecek?

iOS 17.1 güncellemesi geliyor: Apple iPhone'larda ne değişecek?

Apple, iOS 17.1 güncellemesini 24 Ekim'e kadar yayınlamayı planlıyor. Peki bu güncelleme ile iPhone'larda ne değişecek?

A+A-

Fransız düzenleyici grup ANFR'ye göre AppleiOS 17.1 güncellemesini 24 Ekim'e kadar halka sunulacak. Çıkış tarihi ANFR'nin web sitesinde, Apple'ın iPhone 12'deki radyasyon seviyelerini ele alma planını özetleyen bir güncellemede paylaşıldı.

Fransızca olan güncellemenin çevirisinde "Apple, Fransa'da bir güncelleme dağıtmayı taahhüt etti" ifadesi yer alıyor ve şu not düşülmüş: "Bu düzeltme en geç 24 Ekim'e kadar tüm kullanıcılara sunulacaktır."

Apple bu hafta başında iOS 17.1'in iPhone 12 radyasyon seviyelerini düşürecek bir ince ayar içereceğini doğruladı. Eylül ayında Fransa, Apple'a iPhone 12'nin satışını durdurmasını ve cihazları Avrupa elektromanyetik radyasyon standartlarına uygun hale getirmek için "düzeltmesini" söyledi. Bu karar, ANFR'nin iPhone 12'nin Özgül Soğurma Oranının (SAR) kilogram başına 5,74 watt ile Avrupa Birliği tarafından belirlenen sınırın üzerinde olduğunu tespit etmesinin ardından geldi.

Apple'a göre ANFR, radyasyon testlerinde iPhone'daki vücut dışı algılama mekanizmasını hesaba katmayan bir test protokolü kullanarak hata yaptı. iPhone'lar, optimize edilmiş hücresel performans için vücut üzerinde tutulmadıklarında iletim güçlerini artırmalarına olanak tanıyan yerleşik bir özelliğe sahip.

Apple, vücut dışı algılamanın "SAR gerekliliklerine uymak için etkili bir mekanizma olduğunun uluslararası düzeyde kapsamlı bir şekilde test edildiğini ve doğrulandığını" söylüyor ancak şirket yine de Fransa'daki iPhone'larda bu özelliği devre dışı bırakmayı kabul etti.

Apple'a göre iPhone 12'nin kullanımı "her zaman olduğu gibi" güvenli. iOS 17.1 güncellemesinden sonra, Fransa'daki iPhone 12 modelleri artık vücut dışı durumu algılandığında iletim güçlerini artırmayacak, bu nedenle hücresel sinyalin düşük olduğu alanlarda kapsama alanı bazı kullanım durumlarında daha düşük hücresel performansa neden olabilir.

iOS 17.1 güncellemesi, iOS 17 işletim sistemine Apple Music sık kullanılanlar sistemi, internet üzerinden AirDrop desteği, Cüzdan uygulamasında banka ve kart bakiyelerini görmek için yeni seçenekler, iPhone 15 Pro Eylem Düğmesinde yapılan değişiklikler ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi başka değişiklik getiriyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler