İş bulan LinkedIn yüzlerce çalışanını çıkarmak için düğmeye bastı

İş bulan LinkedIn yüzlerce çalışanını çıkarmak için düğmeye bastı

LinkedIn 700'den fazla kişiyi işten çıkarıyor, talep azaldığı için Çin uygulamasını aşamalı olarak kaldırıyor.

A+A-

Microsoft'a ait olan ve iş dünyası profesyonellerine odaklanan sosyal medya ağı LinkedIn, Pazartesi günü yaptığı açıklamada talepteki düşüş nedeniyle 716 kişiyi işten çıkaracağını ve Çin odaklı iş uygulamasını da kapatacağını duyurdu.

20.000 çalışanı olan LinkedIn, geçtiğimiz yıl her çeyrekte gelirini artırdı, ancak zayıflayan küresel ekonomik görünümün ortasında işçi çıkaran ana şirketi de dahil olmak üzere diğer büyük teknoloji şirketlerine katıldı.

İşten çıkarmaların izini süren Layoffs.fyi'ye göre, son altı ayda küresel çapta 270.000'den fazla teknoloji işinde kesintiye gidildi.

LinkedIn, reklam satışları yoluyla ve ayrıca potansiyel müşterileri bulmak için ağı kullanan işe alım ve satış profesyonellerinden abonelik ücreti alarak para kazanıyor.

LinkedIn CEO'su Ryan Roslansky çalışanlara gönderdiği bir mektupta, satış, operasyon ve destek ekiplerindeki rolleri azaltma hamlesinin şirketin operasyonlarını düzene sokmayı amaçladığını ve daha hızlı kararlar alınmasına yardımcı olmak için katmanları kaldıracağını söyledi.

Roslansky, "Pazar ve müşteri talebi daha fazla dalgalanırken, gelişmekte olan ve büyüyen pazarlara daha etkin bir şekilde hizmet verebilmek için tedarikçi kullanımını genişletiyoruz" diye yazdı.

Bir LinkedIn sözcüsü, satıcıların yeni ve mevcut işleri üstlenecek "harici ortaklar" olduğunu söyledi.

Roslansky mektubunda ayrıca değişikliklerin 250 yeni iş yaratılmasıyla sonuçlanacağını söyledi. Sözcü, kesintilerden etkilenen çalışanların bu pozisyonlar için başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

LinkedIn ayrıca, 2021 yılında "zorlu" bir ortamı gerekçe göstererek ülkeden büyük ölçüde çekilme kararı aldıktan sonra Çin'de sunduğu küçültülmüş iş uygulamasını da kaldırdığını açıkladı. LinkedIn, InCareers adlı kalan Çin uygulamasının 9 Ağustos'a kadar aşamalı olarak kaldırılacağını söyledi.

Şirket web sitesi kullanıcılarına "Başlangıçtaki ilerlememize rağmen, InCareer şiddetli rekabet ve zorlu bir makroekonomik iklimle karşı karşıya kaldı ve bu da bizi nihayetinde hizmeti durdurma kararına götürdü" dedi.

Şirket sözcüsü, LinkedIn'in Çin'de faaliyet gösteren şirketlerin ülke dışındaki çalışanları işe almalarına ve eğitmelerine yardımcı olmak için Çin'deki varlığını sürdüreceğini söyledi.

Teknoloji sektöründe, Amazon.com'da 27.000 kişi ile tarihindeki en yüksek işten çıkarma sayısı da dahil olmak üzere, büyük şirketler son işten çıkarmaların büyük bir kısmını oluşturdu.

Facebook'un sahibi Meta Platforms 21.000 kişiyi, Google'ın ana şirketi Alphabet ise 12.000 kişiyi işten çıkardı.

LinkedIn'in duyurusundan önce, Layoffs.fyi'ye göre sadece Mayıs ayında 5.000 teknoloji işi ortadan kaldırılmıştı.

LinkedIn'i 2016 yılında yaklaşık 26 milyar dolara satın alan Microsoft, geçtiğimiz aylarda yaklaşık 10.000 kişiyi işten çıkardığını duyurdu ve işten çıkarmalarla ilgili olarak 1,2 milyar dolarlık bir ücret aldı.

İlgili Haberler