İşsizlik, iş gücü azaldığı için düşmüş!

İşsizlik, iş gücü azaldığı için düşmüş!

BETAM: İşsizlik, istihdam ve iş gücünde düşüşler sonucu azaldı

A+A-

BETAM, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan verilerde işsizlik oranının istihdam ve iş gücünde yaşanan düşüşler sonucu azaldığını belirtti.

BETAM'ın konu ile ilgili değerlendirmesinde "İstihdamda 148 binlik azalış ile birlikte işsiz sayısında 113 binlik azalış işgücünü 262 bin azaltmış, genel işsizlik oranı da Haziran’dan Temmuz’a 0,3 yüzde puan azalarak yüzde 10,1 seviyesine gerilemiştir." denildi.

Raporda şöyle devam edildi:

"Mevsim etkilerinden arındırılmış kadın işsizlik oranı Haziran’dan Temmuz’a istihdamda görülen 17 binlik artış ve işsizlikte 86 binlik azalışın sonucu 0,6 yüzde puan azalarak yüzde 13,1’e gerilemiştir. Erkek işsizlik oranı ise istihdamda 165 binlik, işsizlikte 27 binlik azalışların  sonucu 0,1 yüzde puan azalarak yüzde 8,6’ya düşmüştür. Kadın işgücünde 70 binlik bir azalış yaşanırken erkek işgücü 165 bin azalmıştır. Haziran’dan Temmuz’a kadın ve erkek işgücü yüzde 0,6 ve yüzde 0,7 oranında azalmıştır. Aylık bazda bu çok yüksek bir orandır. Bu gelişmeler sonucunda işsizlik oranlarındaki toplumsal cinsiyet farkı 0,5 yüzde puan azalışla farkı yüzde 4,5’e gerilemiştir."

İlgili Haberler