JPMorgan küçülüyor, onlarca çalışanını işten çıkarıyor

JPMorgan küçülüyor, onlarca çalışanını işten çıkarıyor

JPMorgan Chase Salı günü yayınladığı İşçi Ayarlama ve Yeniden Eğitim Bildirimi'ne göre Jersey City, New Jersey'de 63 çalışanını işten çıkarmayı planlıyor. İlana göre işten çıkarmalar Eylül ayında gerçekleşecek.

A+A-

ABD'nin en büyük kredi kuruluşu olan JPMorgan'ın toplam işgücü, bir önceki yıla göre %8 artarak ilk çeyrek sonunda 296.877 oldu.

"Bu durum az sayıda yerel çalışanı etkiliyor ve onları yeniden görevlendirmek için çok çalışıyoruz. Stratejimiz değişmedi ve şirketi döngü boyunca yatırım yapmak üzere yönetiyoruz. Uzun vadeli olarak inşa ediyoruz ve işe alım, eğitim ve teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz" diyen JPMorgan, işten çıkarmaların düzenli gözden geçirmenin bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi.

Banka, New Jersey'de 560 açık pozisyonu olduğunu ve işten çıkarılmalardan etkilenenleri yeniden görevlendirmek için çalıştığını söyledi. New Jersey'de 12,000 kişi çalışıyor.

ABD iş kanunu tarafından zorunlu kılınan WARN, 100 veya daha fazla çalışanı olan şirketlerin fabrika kapanışları ve toplu işten çıkarmalar hakkında 60 gün önceden bildirimde bulunmalarını gerektiriyor.

Mayıs ayında JPMorgan çeşitli departmanlarda 500 çalışanı işten çıkarmayı düşünüyordu. Ayrıca bu yılın başlarında batan First Republic Bank'ı satın aldıktan sonra yaklaşık 1.000 First Republic Bank çalışanını işten çıkardı.

ABD'nin en büyük kredi kuruluşu, anlaşma yapma faaliyetlerindeki düşüşün ardından geçen ay yaklaşık 40 yatırım bankacılığı çalışanını da işten çıkardı.

Rakipleri Goldman Sachs Group, Morgan Stanley ve Citigroup da ekonomik faaliyetler üzerindeki belirsizlik nedeniyle yatırım bankacılarını işten çıkardı.

İlgili Haberler