Kanada konut yükünü hafifletmek için teşvikler planlıyor

Kanada konut yükünü hafifletmek için teşvikler planlıyor

CBC'nin Pazar günü bildirdiğine göre Kanada Konut Bakanı Sean Fraser, ülkedeki konut krizini hafifletmek için çok çeşitli seçenekleri değerlendiriyor.

A+A-

Kanada konut yükünü hafifletmek adına yeni teşvikler üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda Kanada Konut Bakanı Sean Fraser yaptığı açıklamada "Şu anda üzerinde düşündüğümüz bir dizi teşvik var. Bazıları inşaatçılar için potansiyel vergi teşviklerini içerebilir. Bazıları diğer düşük maliyetli finansman düzenlemelerini kapsayabilir." ifadelerini kullandı. 

Rapora göre Fraser ayrıca uygun fiyatlı konut projelerinde Mal ve Hizmet Vergisini (GST) kaldırmayı ve federal arazileri kiralık konutlara tahsis etmeyi düşünüyor.

Fraser CBC'ye verdiği demeçte, ana hedeflerinin daha önce mevcut programlar için ayrılan fonları daha hızlı ve etkili bir şekilde kullanmak, Kanada'nın inşaat işgücünü kullanabilmesini garanti altına almak ve fabrikada inşa edilen evler gibi nispeten az gelişmiş endüstrileri desteklemek olduğunu söyledi.

Kanada, artan maliyetler inşaatları yavaşlatırken konut talebini körükleyen göçmen ve uluslararası öğrenci sayısındaki artıştan sorumlu tutulan bir konut satın alma kriziyle karşı karşıya.

Ekonominin ikinci çeyrekteki beklenmedik daralması büyük ölçüde konut yatırımlarındaki düşüş ve stok birikimindeki azalmanın yanı sıra uluslararası ihracat ve hane halkı harcamalarındaki yavaşlamadan kaynaklandı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler