Koronavirüste yeni dalga havacılık sektörünü vurdu

Koronavirüste yeni dalga havacılık sektörünü vurdu

Türk Hava Yolları ve Pegasus'un hisseleri İngiltere'nin yeni varyant dolayısıyla 6 Afrika ülkesine seyahat kısıtlaması uyguladığını duyurmasından sonra ilk işlemlerde hızlı bir düşüş kaydetti.

A+A-

Türk Hava Yolları ve Pegasus’un hisseleri koronavirüsün yeni varyantlarıyla ilgili haberler sonrasında cuma günü hızlı bir düşüş kaydetti. THY ve Pegasus’un hisseleri ilk işlemlerde yüzde 6’dan fazla değer kaybetti.

Avrupa Havacılık Endeksi de piyasaların açılmasıyla beraber yüzde 3'e yakın değer kaybetti. 

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yeni bir varyantı araştırıyor. Daha fazla veri gerekiyor ancak şimdi önlem alıyoruz." ifadelerini kullandı.

6 Afrika ülkesi kırmızı listede

Yarın öğleden itibaren 6 Afrika ülkesinin kırmızı listeye ekleneceğini ve uçuşların geçici olarak askıya alınacağını belirten Javid, İngiltere yolcularının da karantinaya alınması gerektiğini belirtti.

Bakan Javid, daha sonra yaptığı açıklamada da bu ülkelerin, Güney Afrika, Namibya, Lesoto, Botsvana, Esvatini ve Zimbabve olduğunu bildirdi.

Delta türünden daha bulaşıcı

Javid, bilim adamlarının yeni varyant konusunda "son derece endişeli" olduğunu, bu varyanta ilişkin daha fazla şey öğrenilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni varyantın, Delta türünden daha bulaşıcı olabileceğini belirten Javid, mevcut aşıların da varyanta karşı daha az etkili olabileceğini kaydetti.