Kremlin: Görüşmeler beklenenden daha ağır ilerliyor

Kremlin: Görüşmeler beklenenden daha ağır ilerliyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ile görüşmelerin umulandan daha yavaş gittiğini belirtti.

A+A-

Dünya Rusya ile Ukrayna arasındaki diplomatik görüşmelere odaklanırken, Kremlin tarafından görüşmelerin seyri ile ilgili karamsar açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ile görüşmelerin beklenenden daha yavaş ilerlediğine dikkat çekti.

Peskov Rusya ve Ukrayna arasında devam eden görüşmelerin daha "aktif ve anlamlı" olmasını istediklerini açıkladı.

Kremlin Sözcüsü, Ukrayna'dan taleplerini ayrıntılı olarak kamuoyuna açıklamayı düşünmediklerini de söyledi.

Peskov, muhabirlere yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın siber saldırılar planladığı yönündeki iddialarıyla ilgili olarak da "Rusya, aralarında ABD'nin de olduğu birçok Batılı ülkenin tersine devlet düzeyinde bir haydutluğun içinde olmaz" ifadelerini kullandı.

Biden'dan siber saldırı iddiası gelmişti

ABD Başkanı Joe Biden, uygulanan ekonomik yaptırımlara misilleme olarak Rusya'nın ABD'nin kritik altyapılarına siber saldırı düzenleyebileceği uyarısında bulunarak, "Yönetimim, kritik altyapılara yönelik siber saldırıları püskürtmek, engellemek ve gerekirse bunlara karşılık vermek için elindeki her aracı kullanacaktır." ifadesini kullandı.

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce Rusya'nın Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanan ekonomik yaptırımlara misilleme olarak ABD'nin kritik altyapılarına siber saldırı düzenleyebileceği uyarısında bulunduğunu anımsatarak, "Bugün, yönetimim Rusya hükümetinin muhtemel siber saldırılar düzenleyebileceği istihbaratına dayanarak bu uyarısını yineliyor." ifadesine yer verdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler